Nieuwe aanvraagronde STAP-budget start op 2 mei

STAP

Bericht geplaatst 26 april 2022 om 11:02

Op 1 maart kregen mensen voor het eerst de kans om de subsidieregeling STAP-budget à €1000 aan te vragen. We kregen echter signalen dat veel zzp’ers hier te laat voor waren. We willen jullie graag laten weten dat op 2 mei de nieuwe ronde start. Zorg dus dat je er op tijd bij bent.

5 aanvraagperiodes

De regeling Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) is door de overheid gestart. Er zijn in 2022 over het hele jaar 5 aanvraagperiodes. De tweede aanvraagperiode breekt op 2 mei aan. Er is door de overheid in totaal een budget van €160.000.000 beschikbaar gesteld.

Iedereen die dat graag wil, kan maximaal 1 keer per jaar gebruik maken van dit budget. Het budget kun je gebruiken om voor maximaal €1000 een scholing of cursus te volgen. Wil jij hier ook gebruik van maken? Ga dan naar de website van het UWV om dit budget op 2 mei aan te vragen. Vanaf 10:00 uur gaat de aanvraagperiode in. Ze hebben een handige balk waarin ze aangeven wanneer het budget voor die periode is bereikt. De vorige aanvraag ronde was snel vol, dus wees er op tijd bij.

Opleider in het scholingsregister

Kijk van te voren in het scholingsregister of de scholing of cursus die je wilt volgen hier bekend is. Voorwaarde is namelijk dat de opleider aangemeld is in dit register om de subsidie hiervoor te gebruiken. Je dient je dus ook éérst aan te melden voor de scholing om een STAP-aanmeldbewijs te verkrijgen alvorens je je kan aanmelden voor het budget. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor het STAP-budget? Dan kun je dit eenvoudig van tevoren checken.

Meer informatie over deze subsidie lees je in het artikel dat we eerder al schreven over de Tegemoetkoming scholingskosten: STAP-budgetregeling en fiscaal voordeel.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket