SoloPartners als sparringpartner

Samenwerking Fair en SoloPartners

Bericht geplaatst 5 september 2023 om 11:44

Als grootste brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg wordt SoloPartners meer en meer geraadpleegd. Steeds meer organisaties en instellingen weten SoloPartners te vinden voor het uitbreiden van hun kennis van het zzp-schap in de zorg. Kennis in de breedste zin van het woord; of het nu gaat over kennis over de arbeidsmarkt, wetgeving of inzicht in de drijfveren van zzp’ers. Deze kennis, in combinatie met het uitgebreide netwerk, maken dat SoloPartners wordt gezien als een echte sparringpartner. Een mooi voorbeeld hiervan is FAIR Brabant.

FAIR Brabant

FAIR Brabant is een initiatief vanuit diverse zorginstellingen in de regio Zuidoost-Brabant. Het is ontstaan vanuit een dringende roep om hulp bij het arbeidsmarktvraagstuk. Momenteel werken sectorbreed 23 zorginstellingen in die regio samen om zzp’ers op een eerlijke manier aan zich te verbinden.

Door regionaal samen te werken, in plaats van met elkaar te concurreren, bundelen de zorginstellingen hun krachten in FAIR. Door rechtstreeks contact met de zorg-zzp’er worden snel en zorgvuldig matches gemaakt tussen opdrachten en zzp’ers. Als je je als zzp’er aanmeldt bij FAIR zie je alle opdrachten uit de regio op één plek. De zzp’er betaalt geen fee, bepaalt zijn eigen tarief en behoudt zelf de regie.

Invloed op besluitvorming

Al in een vroeg stadium heeft FAIR SoloPartners gevonden als sparringpartner. SoloPartners denkt mee, informeert en deelt inzichten over wat we in de markt en het werkveld zien gebeuren. Als grootste brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg, én mede-oprichter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), worden we met grote regelmaat geraadpleegd. We zitten dan ook bij veel verschillende partijen, in onder meer Den Haag, om tafel. Zo oefenen we invloed uit op de besluitvorming op het gebied van onderwerpen die zzp’ers in de zorg raken. Ook FAIR heeft zo haar eigen netwerk. Door informatie te delen, hebben we beter inzicht in hoe de markt werkt. En vangen we meer, eerder én betere signalen op. Maar uiteindelijk komt het op maar één ding neer; er moet op een andere manier worden omgaan met de arbeidsmarktkrapte. En hier zijn we als zorg zelf aan zet.

Flexibele schil is essentieel

De rol en inzet van zzp’ers in de zorg is overduidelijk; de markt kan niet zonder deze flexibele schil. Laten we juist gebruik maken van alle kwaliteiten die deze ondernemende zorgprofessionals met zich meebrengen. Zonder ze te betuttelen, maar door ze inzicht te geven in ‘waarom onderneem je en wat hoort daarbij’. De cliënt krijgt de zorg die nodig is en dat is het uiteindelijke doel. De contractvorm is daarbij niet van belang.

Goed werkgeverschap is dé sleutel om zorgprofessionals zonder ondernemende skills voor de zorg te behouden. Echter, zonder goed werkgeverschap wordt ook deze groep ‘gedwongen’ om als zzp’er aan de slag te gaan of om de zorg te verlaten. In de huidige situatie, met tekorten op de arbeidsmarkt, blijft die flexibele schil van zzp’ers belangrijk binnen alle lagen van zorgsector. Essentieel zelfs…

Bundelen van krachten

Door samen te sparren met andere spelers op de markt, kunnen we de krachten bundelen. Samen kunnen we meer bereiken en leren van elkaars vraagstukken. En kunnen we de mogelijke obstakels die worden gevoeld bij de inzet van zorg-zzp’ers het hoofd bieden. Met als gezamenlijk doel om een gezonde en fijne werkplek te creëren voor alle zorgmedewerkers!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

In onderstaande video vind je meer informatie over de werkwijze van FAIR.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket