SoloPartners en Espria; kennispartners slaan handen ineen

Bericht geplaatst 23 februari 2024 om 10:30

Misschien heb je het al vanuit de media vernomen; SoloPartners en zorgconcern Espria slaan de handen ineen en worden kennispartners. We gaan samen kennis delen om de verschillende vraagstukken rondom de professionalisering van de zzp’er in de zorg op te pakken. Het uitgangspunt daarbij is het fiscaal kader, zoals dat door de brancheorganisaties in de zorg is gemaakt.

Espria   

Espria is een netwerk van zorgorganisaties met zo’n 17.000 medewerkers in het Noordoost-, Midden en Noordwest-Nederland. De samenwerkende zorgorganisaties binnen Espria bieden naast verpleging en thuiszorg ook geestelijke- en jeugdgezondheidszorg, zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en zorg op afstand met technologie aan mensen van alle leeftijden.

Elkaar uitdagen en aanvullen

De arbeidsmarkt voor zorgprofessionals verandert snel. Zzp’ers maken hier een steeds groter deel van uit. Dat is realiteit en dat dringt steeds meer door bij zorgorganisaties. Zo ook bij Espria. SoloPartners en Espria gaan kennis delen om stappen te zetten naar de toekomst. We gaan meer met elkaar optrekken rondom de zzp-vraagstukken voor zorgprofessionals. En gaan inzicht geven in vraagstukken die met het inschakelen van zzp’ers samenhangen. Bijvoorbeeld over de verwachtingen van zzp’ers of over passende samenwerkingsvormen.

Dankzij onze andere ‘invalshoek’ kunnen we elkaar aanvullen en uitdagen. SoloPartners deelt als onafhankelijke brancheorganisatie kennis over het proces om zzp’ers op een goede manier in te zetten in de organisatie.

Fiscaal kader legt basis

Niet iedereen die zichzelf zzp’er noemt, is ook écht een zelfstandig ‘ondernemer’. Er is op dat gebied nog veel werk aan de winkel. Door kennis met elkaar te delen gaan we hier samen werk van maken. We willen zorgen dat er ruimte is voor échte zelfstandige zorgprofessionals.

Zowel SoloPartners als Espria zijn positief over het fiscaal kader; het geeft richting aan de vraag hoe écht ondernemerschap eruitziet; welke toetsingscriteria zijn daarbij relevant en welke verantwoordelijkheden horen daarbij voor alle betrokkenen. Het fiscaal kader kan een positieve uitwerking hebben op de reputatie en profilering van zzp’ers. We zien hierin ook een goed hulpmiddel om schijnzelfstandigheid aan te pakken.

Samen sterk

Binnen de cao’s wordt de richting over de inzet van zelfstandigen steeds duidelijker. SoloPartners en Espria kijken hetzelfde aan tegen de inzet van zelfstandige zorgprofessionals. En dat is een goed uitgangspunt voor een mooie ‘samenwerking’ als kennispartners. Dit biedt mogelijkheden voor goede oplossingen voor blijvende toegankelijkheid van de zorg.

We kijken uit naar vele inspirerende gesprekken en uitdagende vraagstukken.

Hulp nodig bij de inzet van zzp’ers?

We krijgen regelmatig vragen van onder meer zorgconcerns, -instellingen en intermediairs over het op een juiste wijze inzetten van en werken met zzp’ers in de zorg. SoloPartners helpt daar graag bij. Heb je vragen, wil je advies of zou je graag een keer om tafel willen om met ons te sparren? Of ben je geïnteresseerd in wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.

Op de foto: Arthur Notermans (Espria) en Loe van Erp (SoloPartners) bekrachtigen ‘samenwerking’

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket