Terugblik Inspiratiedag zorg en dwang – interessant en waardevol

inspiratiedag Wzd

Bericht geplaatst 18 maart 2024 om 13:57

Op 12 maart vond de Inspiratiedag zorg en dwang voor kleinschalige zorgaanbieders plaats bij Omnisport in Apeldoorn. SoloPartners organiseerde deze dag samen met Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ), Federatie Landbouw en Zorg (FLZ) en Zorgthuisnl. Met uitzicht op de indoor wielerbaan verzorgde Vilans een praktijkgericht programma rondom diverse onderwerpen uit de Wet zorg en dwang (Wzd).

Zorgvuldig handelen

Het programma bevatte een interactieve sessie van een Cliënt Vertrouwenspersoon (CVP). Aan de hand van voorbeelden uit de zaal kwam heel goed naar voren dat er sneller sprake is van onvrijwillige zorg dan je zou verwachten. Namelijk ook al als wordt ingegrepen in bijvoorbeeld de kledingkeuze van de cliënt of het gebruik van de mobiele telefoon.

Medisch noodzakelijke onvrijwillige zorg vereist zorgvuldig handelen. En is voer voor discussie. Maar de bemoeienis van de familie van een cliënt met zijn of haar leefstijlkeuzes, blijkt dat nog veel vaker te zijn.

Kennis over de Wzd testen

Tijdens een pubquiz werd de kennis over de Wet zorg en dwang getest. Bij een aantal zorgverleners was die kennis verrassend hoog. Maar voor een groot deel van de aanwezigen is er nog wel wat werk aan de winkel.

Ook konden de deelnemers hun kennis van de Wzd én hun samenwerkingsvaardigheden testen in een escape room; een mooie en tegelijkertijd leuke uitdaging.

Interessant en waardevol

We hoorden van de deelnemers terug dat het een zeer interessante en waardevolle dag was. Nog even nagenieten of kijken wat je hebt gemist? Het filmpje geeft een goede impressie van de inspiratiedag en het praktische nut voor de aanwezige zorg-zzp’ers.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Wet zorg en dwang (Wzd) of heb je een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wil je ook een bijeenkomst van SoloPartners bijwonen? Dan kan! Meld je dan aan voor de gratis masterclasses en webinars die wij verzorgen. Klik hier voor de data en locaties.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket