Vraag op tijd je toeslagen aan

pgb tarieven

Bericht geplaatst 22 juli 2022 om 15:01

Ook als zzp’er in de zorg heb je mogelijk recht op toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. Tot 1 september 2022 is het nog mogelijk om huur- en zorgtoeslag over 2021 aan te vragen. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt, controleer het dan en laat niet onnodig geld liggen.

Bij de Belastingdienst vind je alle relevante informatie. Je kunt hier ook de informatie vinden om te controleren of je in aanmerking komt voor toeslagen. Kom je in aanmerking? Dan kun je een aanvraag doen.

Nettowinst is bepalend voor toeslagen

Zelfstandig ondernemers komen sneller in aanmerking voor toeslagen dan ze zelf denken. Niet de omzet over 2021 is daarvoor bepalend, maar de nettowinst en dat is wat resteert nadat je de zakelijke kosten in mindering hebt gebracht op de omzet.

Wees alert op variabel inkomen

Let op, als je over 2021 toeslag(en) aanvraagt, ontvang je automatisch ook die toeslag(en) over 2022.  Heb je over 2021 recht op toeslag(en) maar verwacht je over 2022 geen recht meer te hebben, zet dan direct na je aanvraag voor 2021 je toeslag(en) stop. Daarmee voorkom je dat je ten onrechte toeslagen ontvangt en later moet terugbetalen. Mocht later blijken dat je over 2022 toch recht had op toeslagen, kun je een nieuwe aanvraag doen.

Als je uitstel hebt gekregen voor het doen van je IB-aangifte over 2021, dan geldt de deadline van 1 september 2022 voor jou niet. Je kunt je aanvraag dan nog doen tot aan de datum waarop je IB-aangifte kunt doen.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket