Wat deden wij in april?

brancheorganisatie

Bericht geplaatst 5 mei 2023 om 12:14

Jullie kennen natuurlijk allemaal onze klantenservice en de informatie op onze website waarmee we jullie helpen met jullie ondernemerschap en het leveren van kwalitatief goede zorg. SoloPartners doet echter meer. Zo organiseren we ledenbijeenkomsten waarin we jullie informeren over het zzp-schap in de zorg. Als brancheorganisatie behartigen we ook jullie belangen in Den Haag en bij andere partijen die betrokken zijn bij de zorg. Omdat die activiteiten niet altijd even goed zichtbaar zijn, informeren we jullie hier iedere maand over.

IZA/TAZ

Op 3 april heeft de themagroep die zich bezighoudt met de balans tussen vast en flex van gedachten gewisseld met de ACM. Aan bod kwamen de afspraken die gemaakt mogen worden rondom zzp’ers zonder dat er sprake is van marktverstoring. Met name afspraken over ANW-diensten en uurtarieven liggen daarbij gevoelig.

Op 17 april werd met de gehele werkgroep voor de tweede maal gesproken over de vraag hoe je subsidie zo optimaal mogelijk kan inzetten om voldoende personeel in de zorg te behouden. Dat lukt natuurlijk niet alleen met subsidie. Maar innoveren lukt doorgaans alleen als je mensen die met die innovaties moeten werken tijdig begeleidt en opleidt. En dat kost geld. Geld dat niet altijd beschikbaar is vanuit de reguliere budgetten. Vandaar dat wordt nagedacht over subsidie om te voorkomen dat kansen worden gemist.

Brancheorganisaties

Op 5 april namen de directeuren van brancheorganisaties Zorgthuisnl, SPOT, BVKZ en FLZ de laatste ontwikkelingen rondom de kleinschalige zorg met elkaar door. Het blijft verbazingwekkend om te horen dat het systeem het steeds moeilijker maakt om een kleinschalige zorgorganisatie te exploiteren. En dat terwijl medewerkers in de kleinschalige zorg, zowel in loondienst als zzp, graag in kleinschalige zorgorganisaties werken. Ook de cliënten zijn tevreden. Voor wie is de zorg nu bedoeld? Voor de cliënt of voor het systeem?

Ledenbijeenkomsten

Ook in april hebben we onze leden bijgepraat over het ondernemerschap in de zorg. We hebben twee fysieke bijeenkomsten georganiseerd; op 13 april waren we in Rotterdam en op 20 april in Eindhoven. Daarnaast stond er op 25 april een onlinebijeenkomst gepland  waarin we weer vele vragen hebben beantwoord. Tijdens de bijeenkomsten heeft Benthe, namens SoloPartners, de aanwezigen bijgepraat en ook weer veel informatie opgehaald over wat onze leden bezighoudt. Zo kunnen we onze dienstverlening nog beter op jullie behoeften afstemmen.

MBO Utrecht

Op 18 en 20 april hebben we voor de allereerste keer een gastles verzorgd op een MBO. Tijdens de (verplaatste) week van de zorg hebben we drie groepen 4e-jaars studenten meegenomen in de wereld van de ondernemende zorgverlener.

Het was verrassend om te zien dat er bij de studenten al behoorlijk wat kennis aanwezig is over ondernemen in de zorg. De bereidheid om nog meer te leren was groot. Aan het einde van de les waren de studenten het met ons eens; het is beter om na het behalen van je diploma eerst het vak echt goed te leren in loondienst. Heb je na een aantal jaren de behoefte om als ondernemer aan de slag te gaan? Dan is er nog tijd genoeg om dat te doen. Dan kun je ook écht de toegevoegde waarde bieden waar opdrachtgevers naar op zoek zijn.

We kijken terug op een geslaagde pilot. Zodra we de evaluaties van het MBO hebben ontvangen, bekijken we of ook andere MBO-instellingen geïnteresseerd zijn in deze gastles.

Coöperatie Dichtbij

Op 21 april woonden we de ledendag bij van Coöperatie Dichtbij. Het plenaire deel, verzorgd door Bioscoop Verlichting, liet de aanwezigen aan de hand van filmfragmenten nadenken; hoe kun je, met lef en doorzettingsvermogen, veranderingen in jezelf en de zorg bewerkstelligen?

Na de lunch waren er twee rondes met workshops. SoloPartners ging, aan de hand van actuele ontwikkelingen, in de twee sessies in op ondernemerschap in de zorg. En dan met name op de arbeidsmarktontwikkelingen en de veranderingen rondom de inzet van zzp’ers in de zorg.

Het was mooi om te zien hoe de leden van de coöperatie de dag benutten om met elkaar in gesprek te gaan. Fijn dat SoloPartners daaraan een bijdrage heeft kunnen leveren.

Dat was het weer voor deze maand. Op naar een nieuwe maand waarin weer met diverse partijen overleg plaatsvindt over jullie, de zzp’er in de zorg. Uiteraard doen we hiervan volgende maand weer verslag.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket