We doen het voor jou!

ondernemerschapseisen CAO

Bericht geplaatst 25 juni 2022 om 10:49

Regelmatig krijg je van ons verzoeken om mee te werken aan een enquête of om een vragenlijst in te vullen. Meestal hebben we die zelf (mee) opgesteld, soms vragen je om raadplegingen van andere partijen in te vullen. We doen dat uiteraard niet zomaar. Als we meer weten van jouw situatie en meer weten van jouw onderneming en zorgverlening, kunnen we jouw belangen beter behartigen. Dat doen we op verschillende manieren.

Veel van de informatie die we ophalen, gebruiken we om het beleid te beïnvloeden. Als dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg worden we regelmatig benaderd door beleidsmakers van ministeries (VWS, SZW en Financiën), NZa, ZI en IGJ om inhoudelijke input te leveren ten behoeve van toekomstig beleid. Zo zijn we op dit moment ook betrokken bij het Toekomstig Arbeidsmarktbeleid voor de Zorg (TAZ).

Daarnaast gebruiken we de kennis over onze branche om zelf het initiatief te nemen om de beeldvorming met betrekking tot zzp’ers in de zorg te beïnvloeden. We zochten contact met het ministerie van VWS om onze onvrede te uiten over het steeds terugkerende beleidsvoornemen om werk buiten loondienst in de zorg terug te dringen. Dit delen we dan vervolgens weer met jullie in onze nieuwsbrieven.

Ook gebruiken we jullie informatie om in samenwerking met andere branche- en beroepsorganisaties te lobbyen voor het belang van kleinschalige zorg in Nederland.

Het grote SoloPartners onderzoek

Op dit moment vragen we jullie om onze enquête in te vullen. Dat is een vragenlijst waarmee we een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van jullie redenen om zzp’er te worden. We willen graag weten hoe jullie je onderneming hebben ingericht en hoe je invulling geeft aan je ondernemerschap. De informatie uit de enquête is voor ons bruikbaar in het TAZ-traject.

We zouden het ook enorm waarderen als je binnen je netwerk de link naar onze enquête deelt om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te verkrijgen: https://nl.surveymonkey.com/r/GC9CR7M

Daarnaast zijn de NZa, het ministerie van VWS en diverse vakbladen erg geïnteresseerd in de resultaten van die enquête. De vakbladen willen er uiteraard graag over publiceren en dat helpt om de juiste beeldvorming met betrekking tot zzp’ers naar buiten te brengen. De NZa en het ministerie willen graag een beter beeld krijgen van wat de zzp’ers in de zorg beweegt. Zo kunnen ze beoordelen of daar afzonderlijk beleid voor nodig is. Ook kunnen ze het betrekken bij de ontwikkeling van toekomstig beleid.

De informatie die we ophalen met onze enquêtes is voor ons dan ook onmisbaar. Zo kunnen wij ons werk goed doen en jullie belangen zo goed mogelijk behartigen. Daarom ons verzoek: Neem de tijd voor de enquêtes en vul ze zo volledig en uitvoerig mogelijk in. Je doet dat niet voor niets, we doen echt wat met die informatie!

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 40.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket