Zelfstandigen komen in actie!

zelfstandigen actie

Bericht geplaatst 18 oktober 2022 om 15:32

We willen echt zelfstandigenbeleid en hebben jouw hulp nodig!

Wij, zelfstandige ondernemers in Nederland, doen alles om de onderneming ook in slechte tijden te laten voortbestaan. We verwachten daarbij van de overheid geen tegenwerking, maar juist perspectief.

Wij roepen kabinet en parlement op de voorgestelde versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek terug te draaien om ook de zelfstandige ondernemers te behoeden voor een koopkrachtval. De zelfstandigenaftrek zou juist ingezet moeten worden als fiscale ruimte voor duurzaam zelfstandig ondernemerschap.

Met jouw steun zullen we onze visie kenbaar maken. 

Ja, ik ben zelfstandige ondernemer en ondersteun deze oproep van harte. Klik op onderstaande button.

De zelfstandigenaftrek, die door de regering stelselmatig is verlaagd, wil men nu bijna geheel afschaffen. De overheid veroorzaakt hiermee bewust financiële schade aan zelfstandige ondernemers in Nederland, die verstrekkende gevolgen kan hebben voor hun onderneming en hun bestaanszekerheid. Dat gebeurt juist in een tijd met opeenvolgende crises, waarin het water de ondernemers voortdurend aan de lippen staat.

Net als het vorige kabinet belooft ook deze regering in haar regeerakkoord meer ruimte te bieden aan zelfstandige ondernemers door het ondernemerschap te faciliteren en te stimuleren. Met het afschaffen van de zelfstandigenaftrek wordt die belofte door de overheid op brute wijze gebroken. Door toedoen van de overheid worden kleine ondernemingen juist in tijden van crisis in hun voortbestaan bedreigd. Prinsjesdag stond volledig in het teken van koopkrachtherstel, maar blijkbaar niet voor de zelfstandige ondernemers, die als financieringsbron van het koopkrachtherstel dienen.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket