Als zzp’er in de zorg dien je te voldoen aan wet- en regelgeving. Welke eisen voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Er zijn verschillende wetten waarbij een aansluiting bij een erkende geschilleninstantie of klachtencommissie noodzakelijk is.

Voor wie is het basispakket?

Het basispakket is bedoeld voor de zzp’ers in de zorg die er zelf al voor hebben gezorgd dat ze de overige wettelijke eisen op orde hebben. Met het basispakket voorzien wij je van de erkende klachtenregeling incl. onafhankelijke klachtenfunctionaris en aansluiting bij de geschilleninstantie. Ben jij net gestart als zzp’er óf heb je de overige eisen nog op orde? Kijk dan eens naar ons kwaliteitspakket.

Klachtenregeling basispakket

In het basispakket bieden we de klachtenregeling aan op grond van de:
+ Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz)
+ Wet verplichte ggz (Wvggz)
+ Jeugdwet (JW)
+ Wet zorg en dwang (Wzd)
+ Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Klachten gratis afgehandeld

De klachtenregeling heb je al op orde voor 75,- per jaar. Je betaalt geen eigen risico, dat houdt in dat klachten altijd gratis in behandeling worden genomen. Mocht de cliënt naar de geschillencommissie stappen, dan wordt er €50 in rekening gebracht bij de cliënt. Als deze in het gelijk wordt gesteld, wordt het bedrag teruggestort.

De brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg

Een lidmaatschap bij SoloPartners gaat verder dan alleen een klachtenregeling. Je bent namelijk ook aangesloten bij dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij zetten ons elke dag in om jouw positie binnen de arbeidsmarkt te versterken. We gaan het gesprek aan met beleidsmakers en worden uitgenodigd om mee te denken met (nieuwe) wet- en regelgeving. De zzp’ers in de zorg zijn onmisbaar.

Er is meer..

Met je lidmaatschap blijf je automatisch op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in wet- en regelgeving. Je kunt gratis deelnemen aan webinars en bijeenkomsten en je krijgt gratis de whitepaper ‘werken als zzp’er in de zorg’ en de Wkkgz whitepaper. Sta jij ingeschreven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa), dan staat dat vermeld op je certificaat. Let op! Dit betekent niet automatisch dat je hebt voldaan aan de meldplicht. Ben jij gestart als zzp’er in de zorg na 1-1-2022 dan moet jij je altijd melden. Dit staat los van jouw registratie in het LRZa.

Certificaat van lidmaatschap

Aanmelden is eenvoudig. Je ontvangt het certificaat binnen 1 werkdag in je inbox.

Sterke belangenbehartiger

Wij zetten ons elke dag in om de positie van de zzp’er in de zorg te versterken.

Erkende klachtenregeling

Geheel volgens de wettelijke eisen van de Wkkgz, Wzd, Wmo, Wvggz en de Jeugdwet.

Sluit je aan bij meer dan 37.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket