Eigen AGB-code voor sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV)

wvggz AGB

Bericht geplaatst 15 februari 2022 om 11:47

Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV) krijgen binnenkort een eigen AGB-code. Daarmee wordt het voor deze beroepsgroep mogelijk om zich beter te profileren. De werkzaamheden van een SPV-er worden afzonderlijk geregistreerd waardoor hun belang voor de zorg beter naar voren komt.

De nieuwe AGB-code is er gekomen op initiatief van V&VN-afdeling SPV. Om die eigen AGB-code uiteindelijk ook echt erdoor te krijgen, stelden Vektis en de NZa eisen aan de kwaliteit van de SPV-ers die daarvoor in aanmerking willen komen. Dat heeft er toe geleid dat Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen die in aanmerking willen komen voor de nieuwe AGB-code, ingeschreven moeten te zijn in het kwaliteitsregister van V&VN. Dat is aanvulling op de registratie in het BIG-register.

V&VN schreef eerder al een uitgebreid artikel over dit onderwerp. Wil je dus nog meer informatie, lees dan dit artikel.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket