Hoe kan ik mijn lidmaatschap beëindigen?

beëindigen lidmaatschap

Laatste update 5 april 2022 om 09:53

Schriftelijk opzeggen

Ben jij niet meer actief als zzp’er in de zorg, of wil je om een andere reden je lidmaatschap beëindigen, dan dien je dit altijd schriftelijk te doen.

Dit kan per mail naar info@solopartners.nl of per post naar: SoloPartners, Ridderhof 67, 5341HS in Oss. Opzeggen dien je altijd minimaal één maand voor het einde van je lidmaatschap te doen volgens onze algemene voorwaarden. Loopt jouw contract bijvoorbeeld t/m 31 dec van het jaar, dan moet je vóór 30 nov schriftelijk opzeggen.

Bevestiging per mail

Wees er alert op dat je na het versturen van jouw opzegging een bericht van ons ontvangt met daarin de bevestiging van de opzegging van jouw lidmaatschap. Het kan namelijk gebeuren dat de post niet aankomt of dat er per ongeluk een spelfout in het e-mailadres zit. Wij hebben jouw schriftelijke opzegging dan niet ontvangen en kunnen deze dan ook niet verwerken. Onze bevestigingsmail is het bewijs dat de opzegging is doorgekomen en doorgevoerd. Mocht je dus binnen 2 werkdagen nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij het lidmaatschap alsnog voor je kunnen beëindigen.

Let op!

De klachtenregeling is één van de wettelijke eisen waaraan jij als zzp’er in de zorg moet voldoen. De Wkkgz (de Wet kwaliteit klachten en geschillen in de zorg), eist namelijk dat jij dit op orde hebt. Het is namelijk belangrijk dat jouw cliënten ergens met hun klacht terecht kunnen wanneer je er samen niet meer uit komt. Onze onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschilleninstantie kunnen jou en je client hier altijd in ondersteunen. Dit is iets wat je niet zelf kunt organiseren.

Ben je niet in het bezit van een klachtenregeling, dan voldoe je dus niet aan de eisen van de Wkkgz!
Wil je meer weten over de Wkkgz en wat het voor jou als zzp’er in de zorg inhoudt, lees dan eens dit artikel.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 39.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket