Ik heb een klacht over een cliënt, kan ik die ook indienen?

Bericht update 4 februari 2019 om 10:09

De externe klachtenregeling zoals deze door de wet verplicht is gesteld, is uitsluitend om cliënten op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden om onvrede te uiten over de zorgverlener.

Mocht het zo zijn dat de relatie tussen de zorgverlener en de cliënt niet soepel loopt en je wil daar als zorgverlener een klacht over indienen. Kun je daarvoor niet terecht bij de partij waarbij je de klachtenregeling hebt ondergebracht. Deze is uitsluitend gericht op de cliënt en niet op de zorgverlener.

Ondanks dat begrijpen wij als geen ander dat de positie van de zorgverlener in sommige gevallen kwetsbaar is, en je hulp zou willen bij lastige situaties. Als zorgverlener kun je geen klacht indienen over je cliënt. In elke zakelijke relatie kunnen spanningen ontstaan die zo hoog op kunnen lopen dat samenwerken haast niet meer mogelijk is. Het is dan ontzettend fijn als er iemand is waarbij jij als ondernemer terecht kunt. Je kan natuurlijk bij ons terecht indien je advies wil in zo’n dergelijke situatie.
Je kunt met die cliënt in gesprek gaan en uitspreken wat je klachten zijn. Ook hier geldt: Probeer er eerst samen uit te komen. Jij bent eigen ondernemer, dus als jij er met de cliënt niet uitkomt, kun je ervoor kiezen om afstand van elkaar te nemen. Gaat het om een financiële kwestie, en wil de cliënt de factuur niet voldoen, of iets van die aard, Dan kun je ook gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering.

Omdat we deze vraag regelmatig krijgen vanuit onze leden komen is het mogelijk om telefonisch te sparren of bij ons op kantoor langs te komen. Wil jij graag advies over het ondernemerschap, een lastige kwestie aan ons voorleggen, of gewoon even sparren met ervaren ondernemers? Dan kun je je hiervoor aanmelden per mail.

Stuur een mailtje met jouw specifieke vraag naar onze klantenservice en zij nemen contact met je op.
Mailen kan naar: info@solopartners.nl!

 

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 42.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket