Is de Wkkgz de nieuwe regelgeving?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:11

Ja, de Wkkgz is de nieuwe regelgeving voor ondernemers in de zorg en vervangt de voorgaande Wkcz en de kwaliteitswet zorginstellingen.

Het verschil met de voorgaande wetten is de reikwijdte, de Wkkgz geldt namelijk voor alle ondernemers in de zorg, en dus ook de solistisch werkende zorgverleners. Verder is het nu verplicht om een klachtenregeling te hebben welke bestaat uit een onafhankelijke klachtenfunctionaris en geschillencommissie. Je dient cliëntendossiers bij te houden waarin je alle resultaten van je behandelingen vastlegt, evenals ervaringen en eventuele klachten van je cliënten. Deze ga je met regelmaat bekijken en bespreken met andere zorgverleners. Op die manier kun jij de zorg verbeteren. De Wkkgz stelt nog meer eisen, voor een volledig overzicht van deze eisen waaraan je moet voldoen kun je onze Wkkgz whitepaper downloaden.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 40.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket