Is een klachtenregeling als zzp’er verplicht?

Laatste update 10 mei 2022 om 10:59

Een klachtenregeling is verplicht wanneer jij als zzp’er werkzaam bent in de zorg. ”De zorg” is in dit geval een breed begrip en omvat zowel zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren. Ook schoonheidsspecialistes die cosmetische behandelingen aanbieden moeten voldoen aan de Wkkgz. Zij moeten dus ook in het bezit zijn van een klachtenregeling.

Alle zorgverleners die vallen onder de categorie alternatieve/complementaire zorg moeten ook voldoen aan de Wkkgz, zodra jij je cliënt uitzicht of hoop op genezing biedt. Als jij niet zeker weet of je wel of niet moet voldoen aan de Wkkgz, dan kun je hier eenvoudig onze Wkkgz zelftest doen. Moet jij voldoen aan de Wkkgz, dan moet je ook een klachtenregeling hebben. Benieuwd naar wat een klachtenregeling inhoudt voor jou? Klik hier.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket