Ondernemerstips: Waarom referenties zo belangrijk zijn

Bericht update 14 maart 2018 om 16:07

Wil je potentiële klanten écht overtuigen? Dan kun je eigenlijk niet zonder goede referenties. Je mag er zelfs best mee pronken! Want zeg nou zelf: hoe weten opdrachtgevers en klanten anders dat jij goed bent in je vak?

Goede referenties zijn belangrijk. Vooral in de zorgsector waar je intensief en persoonlijk contact hebt met mensen. Zorginstellingen moeten daarom zeker weten dat ze goede zelfstandigen in huis halen. En een klant moet zeker weten dat jij goed bent in je werk.

Sinds de invoering van de Wkkgz zijn referenties misschien nog wel belangrijker: zorginstellingen zijn namelijk verplicht om de referenties van zzp’ers te checken.

Offline vs. online referenties

Met goede referenties bewijs je dat je kwaliteit levert. Wist je trouwens dat zzp’ers offline referenties het belangrijkst vinden? Dat blijkt uit onderzoek. Zo’n 78 procent van de zzp’ers bewijst hun kwaliteit dan ook voornamelijk via mond-tot-mondreclame en hun eigen netwerk.

Website

Maar online ‘reviews’ zijn ook populair: zo’n 50 procent van de zzp’ers laat hun kwaliteit graag online bevestigen. Bijvoorbeeld op LinkedIn of op hun eigen website. En dat is slim, want hierdoor laat je zien dat je goed bent in je vak. Iets waar je best mee mag pronken!

Klantbeoordelingen

Uit het onderzoek blijkt verder dat het weergeven van klantbeoordelingen voor zzp’ers een belangrijke manier is om hun kwaliteit te tonen. Ze ontvangen deze ‘reviews’ het liefst in een geschreven beoordeling of in de vorm van een cijfer. Klantbeoordelingen zijn een goede manier om anderen te laten zien wat je in je mars hebt. Hierdoor trek je weer nieuwe opdrachtgevers en andere klanten aan.

Dus ben je bijvoorbeeld een fysiotherapeut of coach? En heb je onlangs een tevreden klant geholpen? Vraag dan of hij of zij een testimonial wil schrijven voor op je website. Houd daarbij uiteraard wel rekening met het beroepsgeheim!

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket