Kennisbank Wkkgz, vind hier alle antwoorden

Sinds de komst van de Wkkgz zijn er veel vragen ontstaan. In onze kennisbank kun je meer informatie hierover vinden.

Kennisbank:

Wat is de Wkkgz?

In dit eerste artikel in onze kennisbank over de Wkkgz vind je meer informatie over het doel van de wet en welke verplichtingen je hebt. Daarnaast ook wat kritische puntjes. En wat er nu over is van de oude WKCZ.

Val jij onder de Wkkgz?

Wie valt er nu eigenlijk onder de wet? Huisarts? Zorginstelling? Schoonheidsspecialiste? Reiki behandelaar? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Informatieplicht: wat je je patiënten móet vertellen

Wat moet je doen als er een incident plaatsvindt? Wat een incident is en hoe je moet handelen vind je in dit kennisstuk.

Goede zorg: een logische verplichting?

De Wkkgz verplicht je tot het geven van goede zorg. Maar wat houdt goede zorg eigenlijk in? Voor de meesten onder ons zijn dit logische handelingen. Maar voor de volledigheid hebben we het voor je op een rijtje gezet.

Een laagdrempelige klachtenregeling: hoe ziet dat eruit?

De Wkkgz bepaalt op wat voor een manier je de klachten van je patiënten moet afhandelen. Hoe dat je dat kunt aanpakken lees je hier.

De spelregels van de zes wekentermijn

Het doel van dit termijn is het zo snel mogelijk oplossen van de klachten van een patiënt. In dit artikel lees je wanneer een termijn start en of de 6 weken echt niet te verlengen valt.

Boete bij geen aansluiting Geschilleninstantie

Ben je niet aangesloten bij een geschilleninstantie? Dan riskeer je een boete. Lees er meer over in dit artikel in onze kennisbank.

Moet ik als zzp’er ook beschikken over een VOG?

Wanneer is een VOG verplicht? En hoe oud mag hij maximaal zijn? Dit en meer vragen worden in dit kennisstuk over de VOG beantwoord.

Keuze-informatie: wat moet je patiënt weten?

Je patiënt moet weloverwogen een keuze kunnen maken tussen de diverse zorgverleners. Hoe je dat kan aanpakken lees je hier.

Schriftelijke overeenkomst: een ‘moetje’ voor zelfstandigen

Werk je voor een bedrijf of organisatie, dan ben je verplicht een overeenkomst met ze te ondertekenen. Lees hierover meer in dit artikel.

Veilig melden: ook door zelfstandigen

Werk je als zelfstandige binnen een organisatie, dan moet er de mogelijkheid zijn om op een vertrouwelijke manier incidenten te kunnen melden. Meer over VIM lees je in dit artikel.

Vergewisplicht: een garantie voor goede zorg

De controle over het arbeidsverleden is een onderdeel binnen de Wkkgz dat nog niet eerder binnen een wet is opgenomen. In dit artikel lees je wanneer je wel of niet aan de vergewisplicht moet voldoen.

Medische technologie: wat moet je vastleggen?

Wat valt er onder medische technologie en wat moet je dan vastleggen? We leggen het je via dit artikel in onze kennisbank uit.

Geschilleninstantie

Als zzp’er in de zorg ben je volgens de Wkkgz verplicht een goede klachtenafhandeling te hebben. Lees alles wat je moet weten over de geschilleninstantie.