Wat is de termijn voor het indienen van een klacht?

Laatste update 29 januari 2019 om 11:53

Een klacht kan worden ingediend binnen 5 jaar nadat het heeft plaatsgevonden. Nadat u de klacht indient bij een klachtenfunctionaris, krijgt u binnen twee weken te horen of er een oplossing is. Als er geen passende oplossing is dan wordt de klacht in behandeling genomen.

De klachtenfunctionaris informeert u vervolgens over de datum waarop dit gebeurt. Dit kan middels een persoonlijk gesprek, of een schriftelijke toelichting zijn.

Uw zorgaanbieder stuurt u een schriftelijke mededeling, die ontvangt u binnen 6 weken. In de toelichting staan de redenen, beslissingen en de maatregelen die worden genomen. Als u het niet eens bent met de geboden oplossing, dan kunt u in hoger beroep gaan. Hiervoor kunt u terecht bij de onafhankelijke geschilleninstantie.

De geschilleninstantie doet vervolgens een uitspraak. Die uitspraak van de geschilleninstantie is bindend. Binnen twee weken na de uitspraak ontvangt u een schriftelijke reactie. Bij deze reactie zit ook een afschrift van de klachtenfunctionaris.
Als uw zorgaanbieder lid is van SoloPartners, kunt u terecht bij www.klachtenregeling.nl.

 

Is uw zorgaanbieder niet aangesloten bij SoloPartners? Dan kunt u uw klacht indienen bij het landelijkmeldpuntzorg.nl.

 

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket