NZA wil de problematiek niet zien

Nza

Bericht geplaatst 28 maart 2023 om 15:24

In de praktijk lopen niet-gecontracteerde wijkverpleegkundigen aan tegen de regels waar de zorgverzekeraars niet aan voldoen. De Nza, de partij die hier een belangrijke rol in speelt wil het niet zien. Laila vraagt jullie om te helpen hierin het verschil te maken.

Laila is bij ons op bezoek geweest samen met collega Ellen uit de werkgroep Vrije Zorgkeuze Beweging. Aan de hand van hun bezoek hebben we wat schrijnende zaken met jullie gedeeld die zij hebben ervaren middels het artikel: Vrije zorgkeuze in de praktijk stukken minder vrij.  

Nog steeds ervaren zij veel problemen vanuit de verzekeraars rondom de machtigingsprocessen in de niet-gecontracteerde wijkverpleging. Omdat de Nza zegt geen cijfers of verhalen te kennen.. Aantal afwijzingen wordt namelijk niet bijgehouden door de zorgverzekeraars.. heeft de werkgroep een enquête gemaakt om de belemmeringen op papier te krijgen. 

Ben jij werkzaam als zzp’er in de niet-gecontracteerde wijkverpleging?

Dan ervaar jij vast één van deze problemen..

  • Verzekeraars die regelmatig in discussie gaan met indicerende wijkverpleegkundigen over de zorg, en zo de zorgtijd willen verminderen, waardoor je als zorgverlener niet alle zorg vergoed krijgt die je levert.
  • Lange beoordelingstijd van de machtiging. Uit ervaring weten wij dat bepaalde verzekeraars er meer dan 9 weken over doen!
  • Late uitbetalingstermijnen, waardoor je als zorgverlener soms maanden op je geld moet wachten.

De gevolgen die zij binnen het clubje van de werkgroep ervaren zijn groot, het kan niet anders dat jij dit niet ervaart. Het nare van dit alles is dat er geen winnaars zijn. Vaak gaat deze rompslomp ten koste van de client.

Laat het stoppen!

Help de werkgroep mee om de data op papier te krijgen om de Nza aan het werk te zetten. Het is van belang dat jij als zorgaanbieder/zzp’er jouw mening geeft m.b.t. jouw ervaringen met de niet-gecontracteerde zorg! Het is tijd wat we deze problemen z’n allen aan gaan pakken, en hiervoor hebben we jullie input hard nodig!

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket