Aanpassing tarieven pgb

pgb tarieven

Bericht geplaatst 20 december 2022 om 14:44

Elk jaar worden de tarieven voor pgb-zorg, betaald vanuit de Wlz en de Zvw, geïndexeerd. Dit houdt in dat het tarief met een bepaald percentage worden verhoogd, gebaseerd op de inflatie.

Pgb – Wlz

Dit betekent voor jou dat jouw tarief vanaf 1 januari 2023 door de budgethouder mag worden verhoogd met 5,99%. Dit geldt voor pgb-zorg die vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt gefinancierd. Dit blijkt uit de zojuist gepresenteerde cijfers in de Staatscourant.

Dit aangepaste percentage geeft je de ruimte om ook jouw tarief aan te passen aan alle prijsstijgingen en verhoogde kosten.

De indexering geldt in ieder geval voor het basisbudget. Zorgkantoren gaan wisselend om met het toepassen van de indexering op het extra budget, omdat hiervoor geen verplichting geldt*. Krijgt jouw cliënt extra budget dan is het dus mogelijk dat dit niet wordt verhoogd. Jouw cliënt kan hierover contact opnemen met het zorgkantoor. 

*Extra budget bestaat bijvoorbeeld uit een toeslag voor Extra Kosten Thuis (EKT), Meerzorg, Beademingszorg, Palliatieve terminale zorg of Persoonlijk Assistentie Budget (PAB).

Pgb – Zvw

De tarieven voor 2023, betreffende pgb-zorg gefinancierd vanuit de Zvw, vind je bij desbetreffende zorgverzekeraar op de website.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket