Goede voornemens voor 2023, die je gaan helpen in 2024

Goede voornemens

Bericht geplaatst 3 januari 2023 om 14:07

2023 is inmiddels begonnen en wij hopen dat jullie een goede start hebben gemaakt. Misschien heb je nog vakantie, misschien ben je aan het werk en misschien heb je gewoon doorgewerkt tijdens de feestdagen, hoe je situatie ook is, we wensen je alle goeds voor 2023. De jaarwisseling is traditioneel een moment om stil te staan bij het jaar dat is geweest en vooruit te blikken naar het jaar dat komt. Wellicht heb je voor jezelf goede voornemens gemaakt. Meer bewegen, gezonder eten, het zijn vaak de eerste dingen waar men aan denkt, maar heb je ook nagedacht over de voornemens voor je onderneming in 2023? Daar is namelijk alle aanleiding voor.

De afgelopen maanden hebben we jullie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het zzp-schap en de plannen die het kabinet met jullie heeft. Daarvan is veel nog onduidelijk maar dat er het een en ander gaat veranderen, staat vast. Mocht je nog nadenken over passende goede voornemens voor je eigen onderneming, dan hebben wij twee suggesties voor je.

1. Zorg dat je zelf beschikt over je eigen kwaliteitssysteem

Zorg dat je beschikt over je eigen kwaliteitssysteem op grond van de Wkkgz en zorg dat je bekend bent met de werking van de verschillende onderdelen daarvan.

2. Maak werk van je zelfstandig ondernemerschap

En zorg dat je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Wij schreven al eerder dat wij niet verwachten dat de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd ertoe zullen leiden dat werken als zzp’er in de zorg onmogelijk wordt. Wel verwachten wij dat de voorwaarden waaraan je als zzp’er moet voldoen om ook daadwerkelijk als zzp’er in de zorg aan het werk te blijven, zullen worden aangescherpt.

De lat wordt hoger gelegd.

Dat is niets om je zorgen over te maken of boos over te worden. In feite moet je nu ook al aan die voorwaarden voldoen en de meesten van jullie doen dat ook. De controle daarop door Belastingdienst, bemiddelaars en opdrachtgevers zal strenger worden, zodat het binnen 1 à 2 jaar moeilijk wordt om als zzp’er in de zorg te werken, als je niet voldoet aan de eisen. Je hebt dus nog ruimschoots de tijd om je zaken op orde te krijgen, mocht dat nodig zijn.

SoloPartners ondersteunt.

Uiteraard is SoloPartners er om je daarbij te helpen. Met het kwaliteitslidmaatschap beschik je over de basis van een eigen kwaliteitssysteem. Raak vertrouwd met de verschillende onderdelen en gebruik het om de kwaliteit van je zorg op peil te brengen en te houden. Zo heb je binnen no time het eerste goede voornemen gerealiseerd.

Maak gebruik van alle informatie die wij met je delen met betrekking tot het zelfstandig ondernemerschap om je te ontwikkelen tot een echte ondernemer. Zo heb je ook het tweede voornemen binnen handbereik. Wacht niet, maar maak er direct werk van. De hoeveelheid tijd en werk die het kost, valt reuze mee, zeker omdat je nu nog tijd genoeg hebt.

Je zult zien, je wordt er een betere zorgverlener en ondernemer van en daarvoor is in de zorg altijd plaats.

Hoe heb jij het geregeld?

Ben je lid van het kwaliteitspakket? Log dan in op MijnSolo en bekijk hoe jouw kwaliteitssysteem in elkaar zit. Is het compleet en up-to-date? Ben je lid van het basispakket? Begin dan meteen aan die goede voornemens en upgrade naar ons kwaliteitspakket. Je kunt direct aan de slag met alle tools om je kwaliteitssysteem op te zetten en je ondernemerschap kracht bij te zetten.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 40.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket