Kan ik een Wkkgz-verzekering afsluiten?

Laatste update 16 november 2021 om 16:16

Zoiets als een Wkkgz-verzekering bestaat niet. Net als de term ‘aansluiten bij de Wkkgz’ is net als spreken over een Wkkgz-verzekering niet gepast. Het is niet zo dat je je ergens kan aansluiten en zo voldoet aan deze wetgeving. Je dient zelf ook één en ander te doen om te kunnen voldoen aan deze wetgeving.

Om te voldoen aan de Wkkgz zijn er bepaalde eisen waaraan jij als ondernemer in de zorg aan moet voldoen. Als je wilt weten waaraan je moet voldoen hebben wij hier een handig overzicht voor je gemaakt. Buiten het feit dat je moet voldoen aan de Wkkgz, is het aan te raden om als ondernemer ook een aantal verzekeringen afsluiten. Voor elke ondernemer kunnen andere verzekeringen interessant zijn. De drie verzekeringen die in principe voor alle ondernemers interessant zijn zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de bedrijfsschadeverzekering.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht maar is wel zeker het overwegen waard, als jij als ondernemer namelijk een ongeluk krijgt waardoor jij niet meer kunt werken, dan ben je financieel gezien op jezelf aangekeken. Als jij niet kunt werken, heb je geen inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet goedkoop, maar zorgt er wel voor dat je verzekerd bent van een inkomen wanneer jij in een situatie komt waardoor jij niet meer kunt werken.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat wanneer jij iets kapot maakt bij de cliënt of de cliënt overkomt iets door jouw toedoen, jij daarvoor verzekerd bent. Deze verzekering kost ongeveer 150 euro per jaar. Als jij een eigen praktijk hebt dan is het wellicht verstandig om een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten. Een bedrijfsschadeverzekering verzekert in principe alle schade die je pand kan oplopen. Denk hierbij aan brandschade, waterschade, stormschade maar ook diefstal.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket