Voor wie is de Wkkgz bedoeld?

Laatste update 4 mei 2021 om 10:11

De Wkkgz geldt voor alle zorgaanbieders. Dat houdt in dat het geldt voor zowel de grote zorginstellingen als de zelfstandige beroepsbeoefenaren. Maar ook artsen die de gezondheidstoestand van de cliënten beoordelen of medisch begeleiden vallen onder de wet. Zelfs aanbieders van cosmetische zorg en alternatieve geneeswijzen.

Dus wanneer jij als schoonheidsspecialiste cosmetische behandelingen aanbiedt, moet jij voldoen aan de Wkkgz. Je hoeft niet aan de Wkkgz te voldoen wanneer je uitsluitend de huid reinigt, verzorgt of niet-permanente make up aanbrengt. Als jij valt in de categorie alternatieve geneeswijze, dan is het de vraag of jij je cliënt hoop of kans op genezing biedt, is dit het geval dan moet je ook voldoen aan de Wkkgz. Wil jij weten of je moet voldoen aan de Wkkgz dan kun je eenvoudig de Wkkgz zelftest doen.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket