Registratie LRZa zichtbaar op jouw certificaat

LRZa

Bericht geplaatst 4 maart 2022 om 12:06

Op 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) van kracht gegaan. Deze wet brengt een meldplicht met zich mee. Hoe toon je aan dat je hieraan hebt voldaan? Ben je lid van SoloPartners en sta je ingeschreven bij het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa)? Dan vind je dit terug op je SoloPartners-certificaat.

Sta je ingeschreven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa)

Er zijn opdrachtgevers zijn die vragen naar een ‘bewijs van inschrijving’ in het Landelijk register zorgaanbieders (LRZa). Om te controleren of je bent inschreven in dit register, kun je jouw gegevens opzoeken via zoeken.zorgaanbiedersportaal.nl

SoloPartners certificaat biedt duidelijkheid

Als brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg zijn wij continu bezig om onze pakketten aan te passen aan de behoeftes van onze leden. Sta jij ingeschreven in het register, dan is dat zichtbaar op jouw SoloPartners certificaat

Hoe werkt het?

Als je staat ingeschreven in het register dan vind je hier onderin jouw certificaat een verwijzing naar. De opdrachtgever kan de QR-code op jouw certificaat scannen. Deze QR-code leidt naar jouw persoonlijke pagina. Op deze pagina staat de link naar jouw gegevens in het register.

Staat er op jouw certificaat géén verwijzing naar het LRZa?

Dan kan het zo zijn dat je nog niet bent opgenomen in het register. Of dat je niet hoeft te voldoen aan de eisen van de Wtza. Ben je nog niet opgenomen in het register? Meld je dan direct; dit is een wettelijke verplichting. Vanaf het moment dat je in het register bent opgenomen kun je jouw vernieuwde certificaat downloaden.

Ben jij gestart als zzp’er in de zorg ná 1 januari 2022?

Dan kan het zijn dat jouw gegevens wél in het register staan, maar dat je je nog niet hebt gemeld. Het is dan belangrijk dat je je alsnog meldt. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om je te kunnen melden.

Certificaat downloaden

Je kunt het certificaat met de LRZa-vermelding eenvoudig downloaden via jouw MijnSolo account. Om in te loggen gebruik je je lidnummer en het door jou gekozen wachtwoord.

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10:00u tot 17:00u en op vrijdag van 10:00u tot 16:00u. Ook kun je altijd mailen naar info@solopartners.nl.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket