Schrijf je in voor de online bijeenkomst Wzd

Wzd

Bericht geplaatst 16 augustus 2022 om 09:00

Het coördinerend team Wzd organiseert in samenwerking met de brancheverenigingen Zorgthuisnl, BVKZ, Federatie Landbouw en Zorg, SoloPartners en Spot – verenigd in de coalitie kleinschalige zorgaanbieders – op donderdag 15 september een online bijeenkomst over (on)vrijwillige zorg vanuit de Wet zorg en dwang. De bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijke aftrap gevolgd door een aantal keuze-workshops.

Met deze online bijeenkomst bieden we alle kleinschalige zorgaanbieders binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg de kans om op een gemakkelijke wijze extra kennis, inzichten en voorbeelden op te halen. De bijeenkomst is zowel interessant voor zorgaanbieders die onvrijwillige zorg toepassen als voor zorgaanbieders die dit niet doen. Let op: basiskennis* van onvrijwillige zorg binnen de Wzd is vereist voor deelname aan de bijeenkomst. Tijdens de workshops van deze bijeenkomst delen we kennis over passende toepassing en oplossingen rondom het thema onvrijwillige zorg binnen de Wzd. Na een algemene introductie zijn er twee interactieve workshoprondes waarbij we online en in subgroepen thema’s met elkaar verdiepen en ervaringen uitwisselen. De titel van de workshops luiden als volgt:

 1. Vrijheid en Veiligheid
 2. Overbruggingszorg 
 3. Verantwoordelijkheden beleggen
 4. Structurele borging van de Wzd
 5. Onvrijwillige zorg in de ambulante setting
 6. Onvrijwillige zorg en jeugd
 7. Samenwerking met naasten/ mantelzorgers

Reserveer 15 september van 14.00 tot 16.00 uur alvast in je agenda en meld je aan. De bijeenkomst start met een plenaire opening. Daarna volgen twee workhoprondes. Zie beschrijving hieronder voor een toelichting op de inhoud van de workshops. Aanmelden voor de bijeenkomst en de workshops kan via de volgende link: Aanmelden bijeenkomst en workshops

* basiskennis betekent dat je je in ieder geval hebt ingelezen in de Wzd via bijvoorbeeld dit artikel en dit artikel op onze site en de Handelwijzer ambulante setting van Coördinerend Team Wet zorg en dwang. Het is niet noodzakelijk onvrijwillige zorg te verlenen of te hebben verleend.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Certificaat
 • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Jaarlijks gratis VOG
 • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket