Wat zijn de risico’s als zzp’ er in de zorg?

BTW-vrijgestelde diensten

Bericht geplaatst 9 augustus 2022 om 09:38

Afhankelijk van wat voor soort zorg je levert als zzp’ er heb je te maken met risico’s. Heb jij duidelijk welke dit zijn? En hoe goed ben je op de hoogte van eventuele afgesloten verzekeringen?

Denk in risico’s voor je lukraak een verzekering kiest

Ons advies: denk eerst na over de risico’s die je loopt. Een voorbeeld. Sommige zzp’ers in de zorg zijn verantwoordelijk voor de persoonlijke verzorging van cliënten bij hen thuis. Het kan iedereen gebeuren dat de cliënt tijdens het wassen door jouw toedoen valt of uitglijdt en hierbij letselschade oploopt. Erg vervelend voor de cliënt en mogelijk ook voor jou als zorgaanbieder.

Financiële gevolgen

Afhankelijk van het soort letselschade is er een mogelijk bedrag wat jij de cliënt verschuldigd bent. Je kunt zelf vaak nagaan wat de hoogte zou kunnen zijn van dit bedrag. De vraag is dan, heb jij hiervoor een buffer opgebouwd? Of wil je dit risico middels een verzekering afdekken? Bij zo’ n verzekering is het van belang dat je de kleine letters weet. Soms is het zelfs beter om een bedachte situatie met daarbij de financiële gevolgen voor te leggen om er zeker van te kunnen zijn hoe dit afgedekt is.

Keuzes zijn aan jou

Als zelfstandig ondernemer is het jouw taak om je hierin te verdiepen. Het is verstandig om je te verdiepen in de risico’s die je loopt. Werk je intramuraal, lees het contract door om duidelijk te krijgen wat die risico’ s zijn. Jij bent verantwoordelijk voor de zorg die je levert, net als voor de ongelukjes die er kunnen gebeuren. Wees bewust en kies bewust.

Meer informatie over risico’s bij het afsluiten van een opdrachtovereenkomst bij een zorginstelling, lees het hier.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket