Goede voornemens voor 2024

goede voornemens voor 2024

Bericht geplaatst 2 januari 2024 om 11:31

2024 is inmiddels begonnen en wij hopen dat jullie een goede start hebben gemaakt. Misschien heb je nog vakantie, ben je aan het werk of heb je gewoon doorgewerkt tijdens de feestdagen… we wensen je alle goeds voor 2024. De jaarwisseling is traditioneel een moment om stil te staan bij het jaar dat is geweest en vooruit te blikken naar het jaar dat komt. Wellicht heb je voor jezelf goede voornemens gemaakt. Meer bewegen, gezonder eten… Maar heb je ook nagedacht over de voornemens voor je onderneming in 2024? Daar is namelijk alle aanleiding voor!

Ook het afgelopen jaar hebben we jullie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het zzp-schap in de zorg. De verkiezingen hebben ervoor gezorgd dat het politieke landschap aardig is veranderd. Welke kant we uitgaan, is op dit moment nog niet duidelijk. Zeker is wel dat de ministerposten anders worden ingevuld. Hoe deze tegen de zzp-problematiek aankijken, moet nog blijken. Er is dus nog veel onduidelijk maar dat er het een en ander gaat veranderen, staat vast. Mocht je nog nadenken over passende goede voornemens voor je eigen onderneming, dan hebben wij twee suggesties voor je.

1. Zorg dat je zelf beschikt over je eigen kwaliteitssysteem

Zorg dat je beschikt over je eigen kwaliteitssysteem op grond van de Wkkgz; dit is een wettelijke verplichting. En zorg dat je bekend bent met de werking van de verschillende onderdelen daarvan.

2. Maak werk van je zelfstandig ondernemerschap

En zorg dat je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Wij schreven het al eerder: we verwachten niet dat de maatregelen rondom de aanpak van schijnzelfstandigheid ertoe leiden dat het werken als zzp’er in de zorg onmogelijk wordt. Wel verwachten wij dat de voorwaarden waaraan je als zzp’er moet voldoen, worden aangescherpt.

De lat wordt hoger gelegd

Dat is niets om je zorgen over te maken. In feite moet je nu ook al aan die voorwaarden voldoen en de meesten van jullie doen dat ook. De controle daarop door Belastingdienst zal strenger worden. Ongeacht wat er gaat gebeuren, die eisen gaan vanaf 1 januari 2025, als de Belastingdienst gaat handhaven op schijnzelfstandigheid, een belangrijke rol spelen. Je hebt dus nog ruimschoots de tijd om, mocht dat nodig zijn, je zaken op orde te krijgen.

SoloPartners ondersteunt

Uiteraard is SoloPartners er om je daarbij te helpen. Met het kwaliteitslidmaatschap beschik je over de basistools van een eigen kwaliteitssysteem. Raak vertrouwd met de verschillende onderdelen en gebruik het om de kwaliteit van je zorg op peil te brengen én te houden.

Maak gebruik van alle informatie die wij je bieden over het zelfstandig ondernemerschap. Zo ontwikkel je je tot een echte ondernemer. En wacht niet, maar maak er direct werk van. De hoeveelheid tijd en werk die het kost, valt reuze mee; zeker omdat je nu nog tijd hebt om alles op orde te krijgen. Je zult zien, je wordt er een betere zorgverlener én ondernemer van. En daarvoor is in de zorg altijd plaats.

Hoe heb jij het geregeld?

Ben je lid van het kwaliteitspakket? Log dan in op MijnSolo en bekijk hoe jouw kwaliteitssysteem in elkaar zit. Heb je alles goed geregeld, is het compleet en up-to-date?
Ben je lid van het basispakket? Begin dan meteen aan die goede voornemens en upgrade jouw lidmaatschap naar het kwaliteitspakket. Je kunt dan direct aan de slag met alle tools om je kwaliteitssysteem op te zetten en je ondernemerschap kracht bij te zetten.
Ben je nog geen lid van SoloPartners? Bekijk hier onze pakketten en kijk welk pakket het beste bij jou past.

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Onze klantenservice helpt je graag. Of bezoek onze masterclasses waar we vanalles rondom het zzp-schap bespreken; van actuele onderwerpen tot bijvoorbeeld eisen waaraan je als zorg-zzp’er moet voldoen. Je kunt ook deelnemen aan webinars over allerhande onderwerpen. Nieuwsgierig*? Bekijk de agenda en meld je aan voor de masterclasses en/of webinars ‘Live met Loe’.

*Toegang tot onze bijeenkomsten is kosteloos, zowel voor leden als niet-leden van SoloPartners. De masterclasses zijn geaccrediteerd door V&VN met 4 punten. Deze accreditatie geldt uitsluitend voor leden van SoloPartners. Voorafgaand aan de masterclasses bieden wij ruimte voor intervisie met beroepsgenoten.

Deel dit bericht via:

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket