Als zzp’er in de zorg moet je voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. Welke eisen voor jou van toepassing zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Met het kwaliteitspakket van SoloPartners heb je alle tools binnen handbereik om te voldoen aan de wetgeving in de zorg.

Onze leden hebben toegang tot hun persoonlijke MijnSolo-omgeving. Hier vind je alle onderdelen uit het kwaliteitspakket overzichtelijk op een rijtje.

Voor wie?

Ben jij net gestart als zzp’er in de zorg? Of heb je de vele wettelijke eisen nog niet voldoende op orde? Of misschien wil je gewoon van alle gemakken zijn voorzien en profiteren van de vele extra’s? In dat geval is ons kwaliteitspakket de beste keuze voor jou als zzp’er in de zorg.

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je alles goed geregeld? Heb je alle wettelijke eisen op orde? Het enige wat nog ontbreekt is een erkende klachtenregeling? Dan past ons basispakket bij jou. Tenzij je ook wilt profiteren van de vele extra’s die het kwaliteitspakket biedt.

Klachtenregeling

In het kwaliteitspakket bieden we de klachtenregeling aan op grond van de volgende wetten:

– Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz*);
– Jeugdwet (JW);
– Wet zorg en dwang (Wzd);
– Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

*incl. onafhankelijke klachtenfunctionaris en aansluiting bij de geschilleninstantie.

Gratis afhandelen klachten

Je betaalt geen eigen risico; SoloPartners behandelt klachten kosteloos. Stapt een cliënt naar de geschillencommissie/-instantie? Dan wordt er €50,- in rekening gebracht bij de cliënt. Als deze in het gelijk wordt gesteld, dan ontvangt de cliënt dit bedrag terug.

Certificaat van lidmaatschap

Je ontvangt een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je klachtenregeling in orde is. Sta je ingeschreven in het Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa), dan staat dat ook vermeld* op het certificaat.

*Let op! Dit betekent niet automatisch dat je hebt voldaan aan de meldplicht. Ben jij op of na 1 januari 2022 gestart als zzp’er in de zorg, dan moet je je altijd melden. Dit staat los van jouw registratie in het LRZa.

Gratis VOG (t.w.v. €33,85)

Je kunt elk lidmaatschapsjaar gratis een neutrale Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons aanvragen. We vergoeden zowel de aanvraag als het verstrekken van de VOG.

Downloadbaar zorgdossier

Stel eenvoudig voor elke patiënt/cliënt een persoonlijk zorgdossier samen; een verplichting vanuit de Wkkgz. Bekijk hier een overzicht van de 45 beschikbare formulieren.

Incident- en klachtmeldingen

Registreer eenvoudig klachten en incidenten in een tweetal handige tools. De registratie is vanuit de Wkkgz een verplicht onderdeel van jouw kwaliteitssysteem.

Modelovereenkomsten

Download diverse juridisch goedgekeurde modelovereenkomsten om afspraken met de opdrachtgever vast te leggen*. De modelovereenkomsten voldoen aan de eisen zoals deze door de Belastingdienst zijn gesteld. Bekijk hier welke modelovereenkomsten beschikbaar zijn binnen het kwaliteitspakket.

*Is er geen ruimte voor een eigen zorgovereenkomst? Gebruik dan het model Algemene Voorwaarden om de regie over jouw voorwaarden te houden.

Model-medicatiebeleid

Download een model-medicatiebeleid dat ingaat op de wijze waarop jij als zorgaanbieder omgaat met medicatieverstrekking.

Model Privacyverklaring & registratie datalek

Download model-privacyverklaringen (algemeen, WMO en/of Jeugdwet); een verplichting vanuit de  Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hierin staat hoe jij omgaat met de gegevens van cliënten.

Was er een datalek? Ook dit registreer je eenvoudig via de tool in het kwaliteitspakket.

Korting op e-learning (t.w.v. €130 per jaar)

Korting op zeer uitgebreid, door V&VN geaccrediteerd, e-learningpakket met meer dan 240 modules; kies voor verbreding, verdieping of het op peil houden van kennis. Opgezet in samenwerking met ZorgScholing.

Vilans protocollen (t.w.v. €30 per jaar)

Maak gratis gebruik van de Vilans-protocollen voor zzp’ers in de zorg; meer dan 500 voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Voldoe eenvoudig aan de verplichting om te werken volgens de protocollen die gelden voor jouw beroepsgroep.

Online portfolio

In je eigen MijnSolo-omgeving kun je eenvoudig belangrijke bestanden uploaden en toevoegen aan je portfolio. Dit portfolio kun je eenvoudig delen met opdrachtgevers.

Maar er is meer…

 • Je bent aangesloten bij dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg; een sterke en
  invloedrijke belangenbehartiger van zelfstandig ondernemers in de zorg.
 • Blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen in wet- en regelgeving.
 • Ontvang gratis de whitepaper ‘werken als zzp’er in de zorg’ en de whitepaper ‘Wkkgz’.
 • Neem gratis deel webinars en masterclasses.
 • Maak gratis gebruik van onze mogelijkheid voor intervisie.
 • Plan gratis een meedenkafspraak (individueel gesprek over jou als zorgondernemer).
 • Maak gratis gebruik van onze deskundigen voor vragen over het zzp-schap.

Kosten kwaliteitspakket

€ 160,- per jaar*. Geen inschrijfkosten.

*Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd. Wil je het lidmaatschap beëindigen? Geef dit dan schriftelijk/per mail aan ons door, minimaal één maand voor het einde van je lidmaatschap.

Ben je al lid van het basispakket maar wil je een upgrade naar het kwaliteitspakket? Klik dan hier.

Sluit je aan bij meer dan 41.000 leden

Basispakket

75,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Certificaat
 • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

160,-
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Jaarlijks gratis VOG
 • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket