Alle zzp’ers in de zorg kunnen zich nú laten testen op corona

Bericht geplaatst 7 april 2020 om 16:06

Ruim 90% van onze achterban zou zich willen laten testen op corona als dit mogelijk zou zijn, zo gaven zij twee weken geleden aan bij een online survey. Wil jij weten of je op dit moment het coronavirus hebt, dan kun je je hierop laten testen.

Dit artikel in het kort:

  • Zorgmedewerkers mét klachten (dienstverband en zzp) kunnen zich via hun huisarts melden bij de GGD voor een coronatest;
  • Als je mét klachten getest wordt bij de GGD, komen deze kosten ten lasten van jouw zorgverzekering en mogelijk jouw eigen risico;

Waarom testen

Het Outbreak Management Team heeft onlangs het testbeleid verruimd naar buiten het ziekenhuis, en geeft zorgprofessionals en patiënten uit risicogroepen met klachten de mogelijkheid om zichzelf te laten testen. Inmiddels staan er tientallen laboratoria klaar om de testen uit te gaan voeren namens de overheid. Aan de GGD’en is gevraagd om per 6 april zorgprofessionals met klachten buiten het ziekenhuis te kunnen testen voor COVID-19. Zij starten met 100 testen per dag per GGD. De GGD’en treffen op dit moment voorbereidingen om dat te gaan uitvoeren. Een voorbeeld van hoe zoiets verloopt lees je hier. Dit gaat om de beschikbaarheid van tests voor professionals met klachten. Wij verwachten dat zzp’ers met klachten ook hier terecht kunnen. Voor zorgverleners geldt dat bij koorts, oftewel > 38 graden, er sprake is van reden tot testen. Zie hier een overzicht van richtlijnen.

Voor zzp’ers

SoloPartners is als brancheorganisatie actief voor de belangen van zzp’ers in de zorg. Onze achterban van ruim 14.000 zzp’ers ziet graag praktische oplossingen voor de problemen die zij in de praktijk hebben.

Twee weken geleden openden we een webshop om hen de mogelijkheid te geven beschermingsmateriaal in te kopen. Deze week hebben we ons hard gemaakt om zorgprofessionals de mogelijkheid te bieden zichzelf te laten testen.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket