Nieuws

Belangen zzp’er in de zorg nog beter behartigd: SoloPartners sluit zich aan bij PZO

donderdag 19 juli 2018    Dit artikel delen

Steeds meer zorgverleners kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Zzp’ers in de zorg verdienen een volwaardige positie in de zorgsector. Ze zijn namelijk een wezenlijke aanvulling voor de sector en een groep van ervaren professionals die behouden moeten worden voor de zorg. Met zo’n 100.000 vacatures begrijpt iedereen dat deze zelfstandigen hard nodig zijn. Om de belangen van zelfstandige zorgverleners nog beter te kunnen behartigen, zoekt SoloPartners de samenwerking op met Platform Zelfstandige Ondernemers. SoloPartners is per 1 juli 2018 aangesloten bij PZO.

‘‘We zoeken voornamelijk de samenwerking in overstijgende dossiers zoals de Wet DBA. PZO heeft hier een standpunt over ingenomen dat past bij de zienswijze die SoloPartners ook heeft”, aldus Lex Tabak. Daarnaast is het integrale dossier rondom arbeidsmarktbeleid in de zorg een maatschappelijk relevant vraagstuk. ‘‘We merken dat dit vraagstuk nog niet in samenhang met het zzp-schap in de zorg wordt benaderd, ondanks dat zo’n 30.000 verpleegkundigen en verzorgenden inmiddels koos voor het zzp-schap in de zorg. Op dit dossier hopen we samen meer te kunnen realiseren’’.

Wat doet PZO?

PZO is een vereniging van, voor en door zelfstandig ondernemers en heeft geen winstoogmerk. Met een zetel in de SER en als lid van de EFIP – het Europese forum voor zelfstandig professionals – hebben ze een stevige positie in de onderhandelingen. Margreet Drijvers, directeur PZO: ‘‘Ik ben zeer verheugd dat SoloPartners zich bij ons heeft aangesloten. Ook de zelfstandig zorgverlener verdient een eigen rechtspositie, zij hebben namelijk een meerwaarde in het verlenen van zorg. Deze meerwaarde moeten we koesteren en op een goede manier faciliteren. Het is belangrijk om mee te denken over een uitgebalanceerde zorgsector waarbij het belang van de cliënt voorop staat’’.

Waar kan ik terecht?

Lex Tabak neemt namens SoloPartners plaats in het Algemeen Bestuur van PZO. Dat betekent dat hij mede de lobbyagenda van PZO bepaalt.

SoloPartners is actief met haar achterban van zzp-ers en vertegenwoordigers van cliënten organisaties om de invulling van niet gecontracteerde en gecontracteerde zorg zo goed mogelijk te organiseren. Doe je mee? 

Dit artikel delen