jeugdhulp

Bericht geplaatst 24 september 2021 om 11:02

Als zzp’er in de zorg is van belang om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen jouw beroepsgroep. Het digitale magazine ‘Samen bouwen aan betere jeugdhulp’ draagt hieraan bij. We delen het via dit artikel graag met je.

Digitaal magazine ‘Samen bouwen aan betere jeugdhulp’

Tussen 2010 en 2020 zijn zogeheten Werkplaatsen ingericht waar professionals uit de praktijk, beleid, onderzoek en opleidingen samen met ouders en jongeren werkten aan diverse (onderzoeks)projecten.

Na de inrichting van de eerste werkplaatsen werd in 2014 een tweede programma gestart. Dat programma spitste zich toe op de transformatie van de Jeugdhulp en sloot aan bij het transformeren naar meer eigen regie en participatie van jongeren. Daarmee veranderde de naam van Academische Werkplaatsen Jeugd naar Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd (AWTJ).

De uitgevoerde onderzoeken leverden waardevolle en bruikbare producten en methodieken op die in het digitale magazine ‘Samen bouwen aan betere jeugdhulp’ zijn opgenomen. Het is dus bedoeld om de jeugdhulpverleners te ondersteunen bij veranderingen en ontwikkelingen.

Inmiddels zijn beide programma’s geëindigd en is men al gestart op lokaal en regionaal niveau met regionale kenniswerkplaatsen (RKJ’s). RKJ’s houden zich bezig met regionale vraagstukken, het delen van ervaringen en kennis en het integraal (samen)werken. Een overzicht  van de RKJ’s en meer informatie vind je onder andere via de website werkplaatsenjeugd.nl.

Kennisvoucher

In overleg met de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw, kunnen we de kennisvoucher ‘Handleiding en tool: Bouwstenen van evalueren voor jeugdprofessionals’ aanbieden. Dit kennisvoucher bestaat uit een online gedeelte met een quickscan en uitgebreide handleiding. Het geeft inzicht in jouw eigen evaluaties en is in te zetten bij intervisie- en reflectiemomenten

Daarnaast biedt de voucher ruimte voor een workshop. Samen met andere jeugdzorgprofessionals ga je onder begeleiding direct aan de slag met het toepassen van de evaluatiebouwstenen. Deze workshop kan georganiseerd worden voor minimaal zes en maximaal tien zzp’ers in de jeugdzorg. Op deze manier is er voldoende gelegenheid daadwerkelijk met elkaar te evalueren en reflecteren.

Heb je interesse in de workshop? Stuur ons dan een e-mail waarin je aangeeft graag deel te nemen aan de workshop ‘Bouwstenen van evalueren voor jeugdprofessionals’. Omdat we met de organisatie pas beginnen als er minimaal zes aanmeldingen zijn, zijn datum en locatie nu nog niet bekend.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket