Bericht geplaatst 24 mei 2019 om 16:07

Maak kennis met onze partners: Eldermans|Geerts

Als brancheorganisatie steunen we zelfstandige zorgprofessionals op alle niveaus. Daarvoor werken we nauw samen met diverse partners: specialisten die onze leden met gericht advies verder helpen. In deze rubriek stellen we ze voor, steeds aan de hand van vijf vragen en vijf antwoorden. Deze keer: advocaat Daniël Post van advocatenkantoor Eldermans|Geerts.

 Wat is Eldermans|Geerts voor een advocatenkantoor?

“We zijn een persoonlijk en no-nonsense advocatenkantoor voor de zorg. Dat houdt in dat onze advocaten en juristen zich puur focussen op het adviseren en bijstaan van zorgaanbieders, zorginstellingen en brancheverenigingen. We passen onze kennis over wet- en regelgeving dus toe op één specifieke sector: de zorg.”

Waarom kiezen jullie zo specifiek voor de zorg?

“Omdat die sector dicht bij ons en de maatschappij staat. Zorgprofessionals hebben bijna altijd met intrinsieke redenen voor hun werk gekozen. Maar bewust of onbewust hebben ze te maken met ontzettend veel wetten en regels. Daar willen en kunnen we ze graag bij helpen.”

Waar kunnen zzp’ers in de zorg dankzij jullie op rekenen?

“Vanzelfsprekend hebben we veel kennis in huis over alle juridische aspecten van de zorg: van wettelijke verplichtingen en controles tot en met modelovereenkomsten en de AVG. Maar bijvoorbeeld ook over arbeidsrecht en claims van patiënten of zorgverzekeraars. Toch proberen we het echte verschil te maken we met onze pragmatische aanpak. We denken liever praktisch mee dan dat we ellenlange adviesrapporten schrijven.”

Kun je daar een concreet voorbeeld van geven?

“Controles door zorgverzekeraars, de machtigingsvereisten en de AVG zijn voor veel zzp’ers in de zorg hoofdpijndossiers. Ze hebben immers dagelijks met de privacy van hun cliënten te maken, en dat aspect komt in al die onderwerpen terug. Om ze daarbij te helpen, bieden we eerste hulp. Bijvoorbeeld aan de hand van blogs over de privacywetgeving en een gratis spreekuur voor eerste hulp bij materiële controles. Daar hebben zoekende zelfstandigen direct wat aan.”

Waarom is een lidmaatschap van SoloPartners volgens jou de moeite waard?

“SoloPartners zet zich met hart en ziel in voor haar leden, zowel op individueel als op landelijk niveau. Dat is waardevol, want in je eentje krijg je maar weinig voor elkaar. Een lidmaatschap bij een brancheorganisatie maakt dat je sámen een vuist kunt maken.”

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket