Eerste ledenbijeenkomst SoloPartners: actualiteit en dienstverlening

Ledenbijeenkomst SoloPartners

Bericht geplaatst 30 mei 2018 om 20:13

De eerste ledenbijeenkomst van SoloPartners is een feit. Vorige week donderdag bezochten zo’n 80 leden Dome-X in Oss, de thuisbasis van SoloPartners. Een middag gevuld met de laatste actualiteiten en een blik op de dienstverlening van SoloPartners zelf en haar partners. Volgens de aanwezigen was de bijeenkomst een succes. De behoefte aan actuele informatie over de omstandigheden van de zzp’er in de zorg blijkt groot.

Actualiteiten

De opzet van de SoloPartners ledenbijeenkomst viel uiteindelijk uiteen in twee delen. We hebben in de eerste helft van de bijeenkomst na een smakelijke lunch de actualiteiten van dit moment in rap tempo geschetst. De eisen die nu gelden op het gebied van IB ondernemerschap en de kwaliteitswet Wkkgz, de naderende komst van het HKZ keurmerk en de wijze waarop het veld rondom zzp’ers op dit moment in elkaar zit. Het leidde dus tot behoorlijk wat vragen vanuit het publiek. Wie is nu wie binnen de sector?

Hoe zit het met die rechtszaken die momenteel lopen en hoe zal het nieuwe keurmerk zich gaan verhouden tot het bestaande KIWA keurmerk? Voor SoloPartners zijn dit dus inmiddels veel voorkomende vragen die laten zien wat er leeft onder onze leden. We kunnen alleen maar toejuigen dat het zzp’erschap in de zorg zo leeft onder de aanwezigen. Aan de andere kant valt ook op dat een aantal aanwezigen onder de indruk zijn van hetgeen nu verlangd wordt van een zzp’er in de zorg. Het wordt er niet eenvoudiger op, zo komt onder meer naar voren. En dat klopt.

Workshops

Badges met naam én woonplaats faciliteren het broodnodige netwerken onder de aanwezigen en na een drankje gaan we op voor twee rondes met drie workshops. De workshops die gegeven werden:

  • Vilans – Kick Protocollen | Hoe te werk gaan volgens het protocol als zelfstandige zorgprofessional?
  • Zorgscholing – Scholing voor zzp’ers in de zorg | Hoe blijf jij als zelfstandige zorgverlener bevoegd én bekwaam?
  • SoloPartners – SoloPartners Online Omgeving | Hoe maak je als lid van SoloPartners optimaal gebruik van de online omgeving?

De kwaliteitsleden van SoloPartners hebben allen toegang tot het KICK portaal van Vilans. Zoals we eerder dit jaar stelden, heeft Vilans haar dienstverlening aangepast voor zzp’ers. Een eigen abonnement kost € 30 en voor kwaliteitsleden hebben we dit in het abonnement gevoegd. Lia Davelaar van Vilans heeft twee workshops gegeven waarin zij uitleg gaf over de werking van het KICK portaal en de werking van protocollen in de praktijk. Het jonge initiatief Zorgscholing heeft tijdens een andere workshop een introductie gegeven over de mogelijkheden van scholing via dit platform. Daarnaast hebben we onze ICT technici gevraagd om uitleg te geven over de werking van het online platform van SoloPartners. Het opvragen van jouw portfolio, het downloaden van documenten en het gebruik maken van jouw profiel maakte hier onderdeel vanuit.

Verbinding

Het doel van de ledenbijeenkomst van SoloPartners is het brengen van verbinding tussen onze leden onderling, het bieden van informatie en het uitleg geven over wat er binnen de sector op dit moment speelt. Op basis van de reacties die we kregen, hebben we de indruk dat we hierin geslaagd zijn..

“Het was heel goed georganiseerd, lekkere lunch en leuk kennis te maken met mede zzp’ers, ook de info, tools en workshops waren een mooie aanvulling, vragen stond vrij dit was ook heel prettig!!! Toppers, ga zo door”

“Blij dat ik erbij was, toch weer veel van opgestoken.. mooie locatie trouwens ook!”

We organiseren binnen enkele maanden de tweede (zelfde) ledenbijeenkomst, centraal in het land.
Hou onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor de aankondiging!

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket