Herregistratie BIG uitgesteld

herregistratie

Bericht geplaatst 22 juni 2021 om 10:34

Ben je verplicht BIG-geregistreerd en verloopt je registratie binnenkort of is deze na 18 maart 2021 verlopen, dan hoef je je voorlopig geen zorgen te maken over je herregistratie. De minister heeft besloten dat met ingang van voornoemde datum de verplichting tot herregistratie wordt uitgesteld tot nader order.

Reden hiervoor is de corona-pandemie. Om te voorkomen dat zorgverleners niet langer bevoegd zijn om hun beroep uit te oefenen, worden registraties niet doorgehaald. Daarmee blijft het aantal zorgverleners op peil en dientengevolge ook de capaciteit in de zorg.

Zodra ze de registraties hervatten, krijgen de zorgverleners op wie dit van toepassing is, rechtstreeks bericht vanuit het ministerie. Tot die tijd worden de nog te vernieuwen registraties niet doorgehaald. Registraties blijven actief totdat ze de verplichting tot herregistratie hervatten.

Deze maatregel is primair bedoeld om de zorg te ondersteunen zo lang de corona crisis duurt. Daarnaast is de maatregel ook bedoeld om zorgverleners meer mogelijkheden te geven  te herstellen van de corona crisis en de achterstanden in de reguliere zorg makkelijker in te kunnen lopen.

BIG-nummer vermelden

Sinds 1 januari 2021 is het communiceren van je BIG-nummer in verschillende communicatie verplicht. Het doel van deze wetswijziging is het laagdrempelig en transparant kunnen controleren of je bevoegd bent om een bepaald zorgberoep uit te oefenen. Dit middel draagt onder andere bij aan de veiligheid van de gezondheidszorg in Nederland. We schreven er eerder dit artikel over.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket