Yoga

Bericht geplaatst 2 maart 2017 om 14:17

Als je als ondernemer last hebt van vage klachten door alle stress, dan kan een huisarts of psycholoog je hulp bieden. Maar heb je weleens gedacht aan yoga? Op die manier verhelp je lichamelijke én geestelijke klachten waar je misschien al maanden mee rondloopt.

Volgens de filosofie van yoga zijn chakra’s (Sanskriet voor ‘wiel’) energiecentra die een grote invloed hebben op je lichaam en geest. Zijn sommige chakra’s geblokkeerd? Dan gaat een andere chakra harder aan het werk. Zo raak je dus uit balans. Dat kan resulteren in klachten die je misschien niet kunt plaatsen: hoofdpijn, misselijkheid of bijvoorbeeld moeheid.

De zeven belangrijkste chakra’s

Een mens telt zeven basischakra’s, die als een verticale lijn zijn verspreid over je lichaam:

1. Bij je stuitje: veiligheid, overleving
2. Onder je navel: seksualiteit en creativiteit
3. Boven je navel, bij je maag: wijsheid en kracht
4. Bij je hart: liefde, intuïtie
5. Bij je keel: communicatie
6. Bij je voorhoofd: weten, voorspellen
7. Boven je hoofd: spiritualiteit.

Hoe werkt het?

Als bijvoorbeeld de zesde chakra (voorhoofd) niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot onder andere hoofdpijn, angst, depressie en problemen met je zicht. En als je keelchakra niet optimaal werkt, dan merk je dat aan keelklachten, stijve kaken of bijvoorbeeld een stijve nek. Door middel van meditatie kun je je chakra’s openen of weer in balans brengen.

Onderzoek

Mediteren en mindfulness helpt dus veel mensen om hun angst, stress en lichamelijke klachten weg te nemen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de zogenoemde Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) ervoor zorgt dat kans op terugval onder depressieve patiënten met 44 procent daalt!

Ondernemers hebben baat bij yoga

Ondernemen is topsport, luidt het cliché. Daarom zouden veel ondernemers baat kunnen hebben bij yoga. Ons advies: probeer eens een proefles. Daarnaast is yoga niet alleen het proberen waard voor jou als ondernemer, maar ook voor je patiënt. Merk je dat hij of zij last heeft van vage klachten? Dan kan yoga misschien uitkomst bieden!

SoloPartners, dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket