Nieuws

Mijn Vilans Protocollen op maat

vrijdag 18 december 2020    Dit artikel delen
Mijn Vilans

Inmiddels kiest 30% van onze leden voor ons kwaliteitspakket. Een veelgebruikt onderdeel van ons kwaliteitspakket zijn de Vilans-KICK protocollen. Op 1 januari 2020 verandert de omgeving van de Vilans-KICK protocollen stapsgewijs naar Mijn Vilans Protocollen.

Wat houdt dat in?

De vernieuwde website van Mijn Vilans Protocollen wordt beter leesbaar, mobielvriendelijker en overzichtelijker. Ook de online omgeving waarin je de protocollen kunt vinden wordt meer voor jou op maat gemaakt. De inhoud blijft natuurlijk hetzelfde en even betrouwbaar als voorheen.

word nu lid

Wat is nieuw?

Je kunt nu als zorgprofessional feedback toevoegen in het opmerkingenveld bij de protocollen. Deze feedback is zichtbaar voor alle zorgprofessionals die gebruik maken van de Mijn Vilans Protocollen. Je hebt dan de optie om de feedback van anderen eenvoudig te ‘liken’ en te delen. De protocollen kunnen waar nodig ook op inhoud worden aangepast.

Persoonlijke omgeving

Alle gebruikers krijgen straks een persoonlijke omgeving waarin je veelgebruikte werkinstructies kunt markeren als favoriet. Je hoeft straks geen lange teksten meer te lezen op zoek naar de betreffende handeling, je kunt hier specifiek op zoeken. Natuurlijk is de optie om het hele protocol te lezen er wel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit een grote behoefte is van veel zorgprofessionals.

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz) verplicht jou om volgens de voor jou geldende beroepsprotocollen te werken. Je kunt veel protocollen gratis online vinden, behalve de protocollen van Vilans. Dat is de reden dat wij hebben gekozen om juist de protocollen van Vilans toe te voegen aan ons kwaliteitspakket. De protocollen zijn voornamelijk gericht op verpleegkundigen en verzorgenden.

Wil je meer weten over de transformatie van de Mijn Vilans Protocollen? Kijk dan eens op de website van Vilans.

Ben jij nog geen lid van het kwaliteitspakket? Zorg dat je de eisen van de Wkkgz goed op orde hebt voor 2021, werken volgens de beroepsprotocollen is hier één onderdeel van.
Je kunt je lidmaatschap upgraden via onderstaande button:

Upgrade button

Dit artikel delen