wijkverpleging

Bericht geplaatst 17 december 2021 om 13:00

Om te zorgen dat mensen verzekerd zijn van passende zorg thuis wordt het de komende jaren steeds belangrijker hoe en welke afspraken zorgaanbieders en zorgverzekeraars uit het Hoofdlijnenakkoord maken en uitvoeren. Daarom neemt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ook dit jaar de contractering in de wijkverpleging onder de loep. Zij brengen daartoe een monitor uit.

Uiteraard zijn we er ons van bewust dat de zorg ook in de wijkverpleging op dit moment onder grote druk staat. We hebben dan ook met de betrokken brancheorganisaties Actiz, Spot, ZorgthuisNL en ZN overlegd of we deze vragenlijst konden voorleggen. Op basis van hun reactie doen we dit beroep op jou om mee te doen.  

De monitor baseren ze op onder andere de resultaten van een vragenlijst die wordt ingevuld door zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk zorgaanbieders en zorgverzekeraars de vragenlijst invullen. Alleen op die manier kunnen we goed onderbouwde uitspraken doen over de contractering in de wijkverpleging.

Wij stellen het daarom bijzonder op prijs als je wilt deelnemen aan de enquête en deze uiterlijk 20 januari 2022 beantwoordt. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vragen met 1/3 verminderd. Invullen van de vragenlijst voor aanbieders kost ongeveer 20 minuten. Ze behandelen jouw input vertrouwelijk. In de publicatie zijn de resultaten niet naar individuele zorgverzekeraars herleidbaar. De vragenlijst gaat over de prestaties extramurale verpleging en verzorging (wijkverpleging) voor de zorg die valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Hier vind je de link naar de enquête voor zorgaanbieders in de wijkverpleging: https://www.formdesk.com/nederlandsezorgautoriteit/aanbieders_monitor_wkv_2022

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket