Nieuws

Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) heeft uitgangspunten bekend gemaakt

woensdag 14 oktober 2020    Dit artikel delen
VZN

De uitgangspunten en ideeën, oftewel het manifest, van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) zijn bekend gemaakt. De vereniging wil met elkaar de krachten bundelen om de stem van zelfstandigen beter te laten horen.

Hieronder leggen we de drie doelstellingen, uit het manifest in het kort even aan je uit:

  • Een duidelijke en eenduidige stem aan de formele overlegtafels.
    VZN wil zelfstandigen een formele plek geven aan de overlegtafels over de toekomst van de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is er vooral over zzp’ers gesproken in plaats van met hen. Nu is de tijd om zelfstandigen een formele stem te geven in de overlegeconomie.
  • Een duidelijke en volwaardige rechtspositie voor zelfstandigen.
    VZN pleit voor een stevige verankering van die positie, waarbij rechten en plichten over contractvorming, fiscaliteit en sociale zekerheid wettelijk zijn vastgelegd.
  • Een effectieve aanpak van misstanden.
    VZN wil meebouwen aan een arbeidsmarkt die niet alleen zelfstandigen de ruimte geeft om te kunnen ondernemen, maar die ook ongewenste concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegengaat en kwetsbaren beschermt tegen armoede. 

Het komende kabinet staat voor de opgave om te bepalen hoe de arbeidsmarkt voor zelfstandigen wordt ingericht. VZN pakt de handschoen op om daarover constructief mee te praten, -denken en -doen.

Benieuwd naar het manifest: VZN manifest.

Door deel te nemen aan deze vereniging kunnen wij jullie nog beter vertegenwoordigen. Wij vinden het belangrijk dat jullie de positie krijgen die jullie verdienen! Sluit je dan aan bij SoloPartners, lid van Vereniging Zelfstandigen Nederland.

Dit artikel delen