VZN

Bericht geplaatst 14 oktober 2020 om 10:43

De uitgangspunten en ideeën, oftewel het manifest, van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) zijn bekend gemaakt. De vereniging wil met elkaar de krachten bundelen om de stem van zelfstandigen beter te laten horen.

Hieronder leggen we de drie doelstellingen, uit het manifest in het kort even aan je uit:

 • Een duidelijke en eenduidige stem aan de formele overlegtafels.
  VZN wil zelfstandigen een formele plek geven aan de overlegtafels over de toekomst van de arbeidsmarkt. De afgelopen jaren is er vooral over zzp’ers gesproken in plaats van met hen. Nu is de tijd om zelfstandigen een formele stem te geven in de overlegeconomie.
 • Een duidelijke en volwaardige rechtspositie voor zelfstandigen.
  VZN pleit voor een stevige verankering van die positie, waarbij rechten en plichten over contractvorming, fiscaliteit en sociale zekerheid wettelijk zijn vastgelegd.
 • Een effectieve aanpak van misstanden.
  VZN wil meebouwen aan een arbeidsmarkt die niet alleen zelfstandigen de ruimte geeft om te kunnen ondernemen, maar die ook ongewenste concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegengaat en kwetsbaren beschermt tegen armoede. 

Het komende kabinet staat voor de opgave om te bepalen hoe de arbeidsmarkt voor zelfstandigen wordt ingericht. VZN pakt de handschoen op om daarover constructief mee te praten, -denken en -doen.

Benieuwd naar het manifest: VZN manifest.

Door deel te nemen aan deze vereniging kunnen wij jullie nog beter vertegenwoordigen. Wij vinden het belangrijk dat jullie de positie krijgen die jullie verdienen!

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 27000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Certificaat
 • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Jaarlijks gratis VOG
 • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket