Vilans zet in op zzp’er in de zorg

Bericht geplaatst 6 februari 2018 om 09:04

We kondigden onze samenwerking met Vilans eind vorig jaar al aan. Inmiddels is er nog iets meer bekend over het persoonlijk abonnement op de KICK protocollen die je als zzp’er in de zorg af kunt sluiten. Vilans zet in op de zzp’er in de zorg.

Van collectief naar individueel

Als SoloPartners staan we voor een volwaardige zelfstandige positie voor de zzp’er in de zorg. Je eigen onderneming, je eigen professionaliteit en vooral de behoefte aan eigen regie maken het zzp’erschap in de zorg bijzonder populair. Als brancheorganisatie steunen we ontwikkelingen die het zelfstandig ondernemerschap bevorderen.

De KICK protocollen van Vilans bieden één norm voor maar liefst 500 voorbehouden, risicovolle en overige zorghandelingen, gebaseerd op landelijke ervaringen en richtlijnen. Deze protocollen waren echter tot eind vorig jaar alleen benaderbaar via een abonnement voor organisaties. Ook SoloPartners had één abonnement voor haar collectief aan kwaliteitsleden. Zo waren er meer branche- en koepelorganisaties die hun abonnement doorzetten naar leden. Het doel dat Vilans zich stelde is dat alle zorgaanbieders, waaronder zzp’ers, zelf in de gelegenheid werden gesteld om een abonnement af te sluiten. Op die wijze is de relatie tussen Vilans en zorgaanbieder rechtstreeks en neemt de zorgaanbieder zelf haar verantwoordelijkheid in de professionalisering van het beroepsinhoudelijk handelen. Solopartners steunt deze zienswijze, omdat het de zelfstandigheid van zzp’ers benadrukt.

Een KICK abonnement voor zzp’ers

Vilans is in het laatste kwartaal van vorig jaar op onderzoek uitgegaan naar wat passend zou zijn voor zzp’ers in de zorg. De kwaliteitsleden van SoloPartners waren aangesloten op de KICK protocollen van Vilans. Wij wilden dit voor onze kwaliteitsleden mogelijk blijven maken. Na een aantal gesprekken met Vilans kwamen we uit op een prijsmodel dat heel betaalbaar zou zijn voor zzp’ers in de zorg, mits er wel voldoende abonnementen afgesloten werden. De prijs voor een persoonlijk abonnement kon dus alleen laag blijven, als voldoende zzp’ers het af zouden nemen. SoloPartners heeft daarop besloten om alvast voor alle kwaliteitsleden zo’n persoonlijk abonnement af te sluiten. Hiermee kon Vilans de prijs voor het KICK protocollen abonnement voor zzp’ers uiteindelijk betaalbaar houden.

Bestuursvoorzitter Annelies Versteegden: ‘De Vilans KICK-protocollen vormen een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de zorg. In de kennisgemeenschap zijn nu 500 actuele practice- en evidence-based protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen beschikbaar. Per 1 januari 2018 gaan we over naar een nieuw model waarmee de protocollen makkelijker toegankelijk worden voor solistisch werkende zzp’ers. Doordat SoloPartners garant staat voor de toegang van een groot aantal zzp’ers, worden de protocollen voor alle zzp’ers betaalbaar.’

Waar mag je op rekenen met een abonnement?

SoloPartners heeft voor haar kleine 1000 kwaliteitsleden alvast een abonnement per lid afgesloten bij Vilans voor het jaar 2018. Deze leden krijgen de mogelijkheid om zelf op het portaal van KICK een account aan te maken en in te loggen. Met een eigen abonnement op de Vilans protocollen mag je wat Vilans betreft rekenen op..

 • Toegang tot het portaal
 • Actualisatie inhoud protocollen
 • Nieuwsbrieven
 • Nieuws bij wijzigingen
 • Mogelijkheid tot vragen stellen
 • Meedenken over inhoud protocollen
 • Korting op de Vilans KICK-protocollendag
 • Groepsgesprek en advies.

Meer informatie van Vilans over de KICK protocollen voor zzp’ers in de zorg vind je hier >>

SoloPartners is als brancheorganisatie actief voor de zelfstandige positie voor zzp’ers in de zorg. De KICK protocollen vallen onder de beroepsstandaard zoals die geldt binnen de kwaliteitswet Wkkgz. De Wkkgz eisen heb je als SoloPartners kwaliteitslid op orde. Sluit je aan >>

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Certificaat
 • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
 • Erkende klachtenregeling
 • Jaarlijks gratis VOG
 • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket