Waar ligt jouw unieke toegevoegde waarde voor de zorgsector?

Bericht geplaatst 9 juli 2019 om 14:35

Als zelfstandige zorgprofessional, ben je naast zorgverlener ook (zorg)ondernemer én zorgaanbieder. Een unieke combinatie van jouw kennis en ervaring als professional, vermengd met jouw doelen als ondernemer. Stel dat een gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor jou zou vragen wat jouw toegevoegde waarde is voor de zorgsector. Zou je die dan kunnen benoemen?

Van vaststellen wat er niet goed gaat..

Als brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg worden we overspoeld met voorbeelden van wat er op dit moment niet goed loopt in de praktijk. Dat is niet vreemd, aangezien de zzp’er in de zorg de meest dynamische professional is die we hebben binnen de zorg. Onze leden werken in verschillende organisaties, in hun eentje of binnen een team, met behulp van verschillende financieringsvormen en in verschillende zorgdomeinen. Dat levert een heel rijk en soms verontrustend beeld op van de praktijk. Zelfstandige zorgprofessionals zien en horen veel en hebben er geen belang bij om dit toe te dekken. Ze ventileren hun ongenoegen over de tekort schietende praktijk naar elkaar en richting hun brancheorganisatie. We schreven hier eerder (zeer) kritisch over en blijven deze ontwikkelingen ook nauwgezet volgen. Dat is immers onze rol; zorgen dat onze leden zich gehoord voelen. Het is onze missie om jou zo te positioneren, dat jij zelf kan bepalen waar jij werkt binnen de sector. Dat is nog niet georganiseerd en daar maken we ons dan ook hard voor.

.. naar hoe dan wel

Draai hem nu eens om. Stel dat een gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor aan zou geven dat ze een voorstel van je zouden willen ontvangen. Je wordt uitgenodigd aan tafel en de vraag wordt gesteld: wat gaan we dan doen met elkaar? Dat jij mag oplossen wat in de praktijk nu niet opgelost is. Wat zou dat zijn? Waar ligt jouw unieke toegevoegde waarde? Zou je dan kunnen benoemen wat dat is? Welke oplossing jij biedt? En hoe je dat zou doen? We zijn oprecht benieuwd naar jouw antwoord op de volgende vragen..

Zou je betere kwaliteit van zorg leveren dan andere partijen? Hoe dan?

Zou je dit samen met anderen bieden, of alleen? Op welke wijze?

Zou je goedkoper kunnen werken dan andere partijen? Hoe is dat mogelijk?

Zou je de zorg slimmer organiseren? Hoe zou je dat doen?

Zou je de financierende partij kunnen ontzorgen? Op welke manier?

Wat gaan we doen?

In samenwerking met zelfstandige zorgprofessionals willen we werken naar oplossingen voor mensen die zorg nodig hebben en dat nu niet krijgen. Dat doen we onder meer door in contact te treden met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren, in de hoop dat zzp’ers op een passende en goede wijze gecontracteerd worden om zorg te kunnen leveren. Samen met onze leden (en niet leden) willen we oplossingen bieden voor de problemen die de praktijk nu heeft. De eerste stap hierin is dat we met zzp’ers in overleg treden over wat we nu zien in de praktijk en wat de zelfstandige zorgprofessional daar tegenover kan zetten. We weten wat we niet willen, maar kunnen we ook benoemen wat we wel willen?

Heb je interesse om deel te nemen aan het eerste Rondetafel overleg? Stuur ons dan een bericht met jouw ideeën >>

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket