SoloPartners en Vilans gaan de samenwerking aan

Bericht geplaatst 19 december 2017 om 09:59

SoloPartners en kenniscentrum voor langdurende zorg Vilans, vinden elkaar in hun ambitie om bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg. Hiertoe tekenden SoloPartners directeur Martijn van Schaik en Vilans-bestuurder Annelies Versteegden vorige week een intentieverklaring. Met deze intentie blijven KICK-protocollen ook bereikbaar voor zzp’ers.

SoloPartners is als brancheorganisatie actief en heeft meer dan 16500 leden. Die massa geeft ons de gelegenheid om een vuist te maken als dat nodig is. Of de lobby in te zetten als dat gewenst is. Naast de toegang tot de Vilans KICK-protocollen hebben wij voor onze kwaliteitsleden de WKKGZ eisen op orde gebracht. Deze services zien wij als een belangrijk onderdeel van ons lidmaatschap.

Vilans

Vilans verbetert de langdurige zorg door samen met zorgaanbieders te werken aan betaalbare zorg van hoogwaardige kwaliteit. Het doel van de samenwerking tussen Vilans en SoloPartners is de kwaliteit van zorg te bevorderen door toegankelijkheid tot kwaliteitsinstrumenten te vergroten en het gebruik ervan te bevorderen.

‘Met onze protocollen kunnen aanbieders zorg beter verantwoorden, naar cliënt, elkaar en Inspectie’, zegt Lia Davelaar, adviseur Vilans KICK-protocollen. ‘Ze bieden een stevige basis voor verantwoorde zorg. Ruim 400 organisaties in zorg en onderwijs hebben een abonnement en vanaf 1 januari 2018 bieden we een gedifferentieerd abonnementsmodel aan waar ook zzp’ers gebruik van kunnen maken.’ Bestuursvoorzitter Annelies Versteegden vult aan: ‘De Vilans KICK-protocollen vormen een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de zorg. In de kennisgemeenschap zijn nu 500 actuele, practice- en evidence-based protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen beschikbaar. SoloPartners blijft ook in 2018 garant staan voor betaalbare toegang voor haar kwaliteitsleden.’

Samenwerking

De samenwerking houdt niet alleen in dat zzp’ers toegang kunnen krijgen tot de kennisgemeenschap van Vilans en dat leden van SoloPartners tegen gereduceerd tarief toegang kunnen krijgen. Daarnaast zullen Vilans en SoloPartners gezamenlijk bekijken of en zo ja op welke wijze een trainingsaanbod voor zzp’ers kan worden ontwikkeld en gerealiseerd.

Voor meer informatie:

Vilans: Persvoorlichter Wouter van den Elsen 06-46043351

SoloPartners: Algemeen 085-2010140 / info@solopartners.nl

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket