De voornaamste redenen om als zzp’er te werken in de zorg

Geplaatst op: 14 maart 2018 - Dit artikel printen - Dit artikel delen

Solopartners heeft in samenwerking met intermediairs en opdrachtgevers een enquête verspreid onder een kleine 10.000 zzp’ers in de zorg. Vele honderden zzp’ers vulden hem in en dit gaf een goed beeld van hoe de groep ervoor staat. Vandaag gaan we in op de redenen waarom zzp’ers in de zorg ervoor kiezen om zelfstandig te gaan. 

Verkeerd beeld

Laten we allereerst beginnen met uit te leggen wat we níet zien binnen de honderden antwoorden die de ondervraagde zzp’ers gaven. Er zijn namelijk nogal wat beelden die leven over waarom zzp’ers in de zorg zzp’ers geworden zijn. Een tweetal items die schitteren in afwezigheid halen we eruit. Het gaat zzp’ers overduidelijk niet om meer verdienen, of een noodgedwongen stap. Deze twee aspecten komen we vaak tegen als er gesproken wordt over zzp’ers in de zorg door niet-zzp’ers en ze blijken beide niet op het netvlies van de ondervraagden te staan. Een enkeling van de respondenten beantwoord dat de verdiensten beter zijn, maar daar blijft het dan ook bij. Woorden als noodgedwongen of geen keus vallen in het geheel niet.

Zelf bepalen

Nee, het zijn met name positieve woorden die gegeven worden als antwoord op de vraag:

“Wat biedt het zzp’erschap jou met name?”

Het woord ‘vrijheid’ spat van het scherm bij het beoordelen van de resultaten. Maar liefst 40% van de respondenten gebruikt in een of andere vorm het antwoord ‘vrijheid’. Vrijheid om je dagen in te delen zoals je wilt, vrijheid om te bepalen op welke tijden je wilt werken, vrijheid om te bepalen wat je als professional uit wil dragen, vrijheid over het soort zorg dat je levert, vrijheid om te bepalen voor wie je zorg wil dragen / of niet, vrijheid om een goede work-life balance aan te brengen, vrijheid om de collega’s te kiezen met wie je samen wilt werken en de vrijheid om te bepalen waar je ten aanzien van je eigen ontwikkeling in investeert.

“De vrijheid om zelf te bepalen wat voor opdracht je aanneemt. Ik kan zelf bepalen op welk tijdstip ik werk en hoeveel uren. Er is niemand die vraagt waarom ik ergens langer ben gebleven. Dit is namelijk mijn eigen tijd als ik ergens langer blijf.”

Nog meer positieve argumenten

Het woord ‘zelfstandigheid’ komt als goede tweede naar boven en komt ook zeer geregeld omhoog bij de ruim 600 respondenten. Zelfstandig in de zin van zonder managers kunnen werken en zelf de verantwoordelijkheid van zorg verlenen mogen dragen. Dat de eigen verantwoordelijkheid groter is, wordt ook dikwijls vertaald in een hogere van bewustwording over wat je doet als zelfstandige. Kunnen werken naar eigen inzicht en vanuit eigen visie, normen en waarden komt ook een aantal maal als antwoord naar voren. Ook het woord ‘onafhankelijkheid’ komt in de context van zelfstandigheid geregeld omhoog.

“Zelfstandigheid in keuzes, werken naar mijn eigen visie en beleid, geen juk van een werkgever met rare regeltjes”

Als we de tekst door een Wordle generator halen, dan komen ook woorden die betrekking hebben op het eigenaarschap van de zorgverlener naar voren. ‘Eigen’, ‘mijn’, ‘zelf’, ’kunnen’, ’willen’. Het zijn woorden die laten zien dat de persoonlijke keuzes die iemand wil maken, ook aan bod kunnen komen binnen de zorg die zij verlenen als zzp’er. ‘Keuzes’, ‘keuze’ en ‘kiezen’ zijn minder zichtbaar, maar komen op hetzelfde neer: er worden veelal persoonlijke afwegingen gemaakt tijdens het zzp’erschap in de zorg.

“Vrijheid en werkvoldoening. Ik heb het gevoel dat ik inderdaad wat beteken voor een ander qua zorg. Door mijn eigen tijd in te delen ga ik met veel werkplezier, gefocust en met de volle 100% aan de slag”

De samenwerking met collega’s, familie en mantelzorgers wordt een aantal maal aangehaald als iets dat beter verloopt binnen het zzp’erschap. De lijnen zijn korter en effectiever met zowel collega professionals, als met specialisten en familie.

“Leveren van goede persoonlijke zorg, zeggenschap over de werktijden, goede band met patiënten, familie, huisartsen en overige betrokkenen (fysio, diëtisten, wondverpleegkundigen, oncologieverpleegkundigen, specialistisch team, etc.)”

Minder regels en meer afwisseling

Daarnaast wordt de afwisseling meerdere malen geroemd. Er is veel vraag naar flexibele diensten en er kan dus gekozen worden. Er worden minder regels ervaren tijdens het werk als zzp’er in de zorg en dat biedt ruimte om bezig te zijn met het geven van zorg.

“Ik kan zoveel werken als ik wil, 60 tot 70 uur in de week. En ik ben eigen baas. Ik bepaal zelf waar ik werk en wat mijn uurloon is. Wanneer ik vrij ben bepaal ik zelf. Ik bepaal zelf welke scholing ik doe. Ik kan cliënt gericht werken, zit niet vast aan eindeloos overleg en administratie. Hoe ik mijn pensioen opbouw bepaal ik zelf en ook waar ik mijn arbeidsongeschiktheid regel.”

Meer betrokken en bevlogen in de zorg

Uiteindelijk maakt het zzp’erschap vooral dat ze met meer betrokkenheid en bevlogenheid werken.

“De mogelijkheid om goed samen met de cliënt afspraken te maken om zo cliëntgericht mogelijk te kunnen werken. Het flexibel zijn in werktijden, het kunnen doorgaan als dat even nodig is. De ruimte die dat biedt voor het organiseren van goede zorg en voor mezelf. Het kan even aanpoten zijn maar er kan ook even rust zijn als er net een cliënt is overleden.

Het jezelf constant weer neerzetten in de markt en je eigen verantwoording nemen voor scholing. Eigenlijk vind ik het nog zwaarder wegen dan toen ik binnen een instelling werkte. Ik wil 100 % up-to-date zijn juist omdat je zo solistisch werkt.

Het is erg fijn om in een netwerk te werken met allemaal andere verpleegkundigen. Dat maakt het werk- en denkniveau hoog. De complexiteit van de zorgvraag neemt wel steeds meer toe maar de uitdagingen die het biedt zijn heerlijk!

Alle cliënten zijn vol lof over de persoonlijke benadering van het kleine stabiele team. Dat maakt het voor ons ook waardevol en vergroot het werkplezier.

De regelgeving bepaalt in het ZVW, WMO, PGB en het administratief werk vergt erg veel van je tijd. Je moet bereid zijn je kennis en kunde zo breed mogelijk in te zetten. En de uitdaging ook hierin te blijven zien.

Ik vind het prachtig en ja, ik zie ook veel niet echte zzp’ers. Die willen graag bij je aansluiten en verder geen gedoe… Die zeggen geen feestdagen en weekenden te werken omdat ze zzp’er zijn. Dat kan niet in de zorg. Deze mensen vinden bij ons dan ook geen aansluiting. Je moet jezelf voor de volle 100% geven en soms een vakantie plannen voor het thuisfront;-)))”

Beste beslissing ooit!

Geen van de respondenten gaf aan last te hebben van zijn of haar keuze, of terug te kijken op een foutief besluit.

“Voorheen overal gewerkt, uiteindelijk de beslissing genomen om als zelfstandige te gaan werken. Beste beslissing ooit.”

Dit artikel delen