Interview: Jennifer Weerman – eigenaresse van een rouwbegeleidingspraktijk

Laatste update 18 maart 2022 om 15:34

Als counselor richt Jennifer Weerman zich op mensen die te maken hebben (gehad) met een verlieservaring. Bij verlies en rouw komen vele emoties kijken die soms lastig te bespreken zijn.  Daarom heeft Jennifer er bewust voor gekozen om te werken met creatieve werkvormen, denk aan kleien, tekenen en schilderen. Daarnaast kunnen mensen vanaf 18 jaar ook bij Jennifer Weerman terecht voor NLP-wandelingen en EMDR-sessies. 

De verlieservaring kan zeer uiteenlopend zijn: verlies van een relatie, verlies van werk of verlies van een dierbare.

Wat maakt jouw werk zo mooi?

Het allermooiste aan mijn werk vind ik dat iedere dag anders is ingevuld. Ik ben dankbaar als ik een gesprek heb kunnen voeren over een verlieservaring met een persoon en als ik merk dat diegene er ook daadwerkelijk wat aan heeft gehad.

Ondernemen.

De stap naar het ondernemerschap vond en vind ik nog steeds zeer spannend. Ondernemerschap neemt toch bepaalde onzekerheden met zich mee waar je rekening mee dient te houden.

Zaken waar ik in het begin echt tegenaan liep als zzp’er hadden vooral te maken met belastingzaken. Hoe ga ik mijn omzetbelasting doen? Wat heb ik allemaal nodig om dit te kunnen doen?

Doordat ik gekozen heb voor het ondernemerschap, kan ik gaan bouwen aan vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Ik weet dat ondernemen onzekerheden met zich mee brengt en heb dat toen ook heel bewust ingecalculeerd. Binnen uiterlijk 5 jaar heb ik als doel gesteld geheel als zelfstandige te functioneren. Ik werk op dit moment nog steeds voor een baas naast mijn onderneming, met dus als doel om ieder jaar dat mijn praktijk bestaat een percentage naar beneden te kunnen gaan betreft werken bij mijn baas. Zoals het er nu voor staat, moet dat haalbaar zijn.

Kwaliteit & Wetgeving.

Door scholingen en cursussen te volgen die aansluiten bij dat wat ik doe probeer ik zoveel mogelijk te voldoen aan de kwaliteit & wetgeving.

Ik investeer dus juist in mijn praktijk zodat mijn kennis up-to-date is, maar ook om mezelf door te kunnen blijven ontwikkelen zodat ik mee kan stromen in de veranderingen die blijven komen als ondernemer.

Kijkend naar wat ik nu allemaal doe met mijn praktijk zou ik vooral nog willen leren om meer zelfstandig te zijn. Ik zou willen leren hoe ik zelf mijn marketing kan doen. Hoe ik zelf mijn flyers en dergelijke kan ontwerpen en leren hoe ik webinars kan geven.

De motivatie van Jennifer Weerman.

Ik heb natuurlijk niet voor niets gekozen om een eigen praktijk voor rouwbegeleiding te starten. Dat is hetgeen waar ik nu voor ga en waar ik dus graag mijn bed voor uitkom en waar ik graag dingen voor doe die nodig zijn.

Goede zorg betekent voor mij niet alleen een gesprek voeren met, maar ook ‘echt’ luisteren naar wat iemand dan te vertellen heeft. Dat wat verteld wordt niet openbaar gooien, mocht het wel nodig zijn om wat voor reden dan ook, dan met respect. Zorg is voor mij eigenlijk een zin: ‘Behandel anderen zoals jij zelf ook behandeld zou willen worden’.

Mijn grootste uitdaging tot nu toe is wat ik eerder al beschreef, het afbouwen van het aantal werkuren van mijn baas. Met als streven binnen 5 jaar.

Pensioen & Verzekering.

Nu ik begonnen ben als zelfstandig ondernemer, spaar ik maandelijks een klein bedrag op een pensioenspaarrekening. Ik spaar extra via mijn vaste werk wat ik nu nog heb en een klein percentage vanuit mijn onderneming. Zodra ik helemaal over ga op zelfstandig ondernemen, wil ik bekijken wat dan passend is voor mij betreft pensioensparen.

Op dit moment ben ik aangesloten de brancheorganisatie SoloPartners is de juiste keuze waar ik met al mijn vragen terecht kan.

Om te kunnen voldoen aan de wetgeving zorg ik er vooral voor dat ik de artikelen lees op het internet die gaan over wetgeving. Aan de hand daarvan stel ik eventueel mijn website en algemene voorwaarden bij. Zo nodig laat ik er een gespecialiseerd iemand naar kijken.

Voor mij geldt dat ik in ieder geval een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig heb. Overige verzekeringen zijn ook van belang, maar dit is de meest belangrijke om te hebben om mijn werkzaamheden uit te kunnen voeren.

SoloPartners

SoloPartners is dé brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Wij volgen de ontwikkelingen in de zorg en verspreiden actuele en begrijpelijke voorlichting en informatie aan onze leden en niet-leden. Het streven is om dé bron van informatie te zijn voor de zelfstandige zorgprofessional. Als lid van SoloPartners ondersteunen wij de zzp’er in de zorg in het voldoen aan wet- en regelgeving. Wil je weten hoe, lees dan verder.

Word direct lid Meer info

Sluit je aan bij meer dan 30.000 leden

Basispakket

€ 75
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Certificaat
  • Gratis klachtenafhandeling
Kies dit pakket

Kwaliteitspakket

€ 160
per jaar
  • Erkende klachtenregeling
  • Jaarlijks gratis VOG
  • Modelovereenkomsten
Kies dit pakket